Όταν η αλαζονεία σου σε προδίδει. Του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η μεθοδευμένη τακτική   των «image makers» της παρατάξεως «ΝΙΚΗ», να δείχνουν ένα διαφορετικό «πρόσωπο» από αυτό που είναι, καταρρέει ημέρα με την ημέρα. Και η κατάρρευση αυτή,  δεν είναι αποτέλεσμα προσπάθειας άλλων αλλά προέρχεται από την αλαζονεία που διακρίνει την ηγετική ομάδα της. Μια αλαζονεία  που είναι πια τόσο εμφανής και ανεξέλεγκτη, που καταντά άκρως αποκρουστική. Το πιθανότερο είναι να προέρχεται από την θεωρία του «έφθασε πια η ώρα μας να διοικήσουμε» (είναι κάτι που τεχνηέντως αφήνουν με πλάγιους τρόπους να διαχέεται στην τοπική κοινωνία), την οποία    έχουν πιστέψει και οι ίδιοι. Την ίδια ακριβώς τακτική άσκησαν και το 2010, με τα γνωστά αποτελέσματα. Πιθανόν θεωρούν ότι είναι νομοτέλεια, μετά από 4 προσπάθειες (16 χρόνια) αναρρήσεως στον δημαρχιακό θώκο, την 5η φορά να το δικαιούνται λόγω «πολυετούς υπηρεσίας στην αντιπολίτευση». Αν όμως ήταν έτσι, προηγείται ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης από τον οποίο πολλά θα είχαν να διδαχθούν τόσο από πολιτικό ήθος όσο και από πολιτικό πολιτισμό, σταθερότητα, σαφήνεια και διαφάνεια   στις απόψεις (και όχι ο.φ.α., δηλαδή «όπου φυσάει ο άνεμος»), ουσιαστική και όχι καιροσκοπική αντιπολίτευση,  θάρρος και ανάληψη της ευθύνης των λόγων και των πράξεών τους και ένα σωρό άλλα.  

Στις 12 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που δεν υπήρχε κοινό και γνώριζαν ότι ελάχιστοι παρακολουθούν την απ΄ευθείας μετάδοση), ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος προέβη σε μια πράξη όχι πολιτική αλλά θα έλεγα «πεζοδρομιακή». Ενοχλημένος που η Αντιδήμαρχος κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε μια κοινωνική ομάδα για την τακτική του, σε θέμα που τους αφορούσε έμμεσα, την εξύβρισε (εκτός μικροφώνου) με μια λέξη που δεν θα ήθελα να αναφέρω δημοσίως, όχι από υποκριτικό πουριτανισμό αλλά επειδή αυτές οι λέξεις χαρακτηρίζουν συνήθως αυτούς που τις εκστομίζουν κατά των άλλων. Μετά την, επί προσωπικού, παρέμβαση της κ. Παπαδοπούλου, ο κ. Σταθόπουλος  παρεδέχθη ότι χρησιμοποίησε εναντίον της αυτόν τον χαρακτηρισμό (ελαφρώς παραλλαγμένο) και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ να πει ότι τον ανακαλεί.  Λίγο πριν, ο κ. Σταθόπουλος και ο κ. Βλάχος είχαν επιτεθεί κατά της άλλης Αντιδημάρχου, της κ. Μουχτούρη, επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που έδειχνε τις θέσεις της αντιπολιτεύσεως άδειες κατά την έναρξη της συνεδριάσεως. Πάλι ενοχλήθηκαν, διότι απεκαλύφθη  ότι προτίμησαν τις δημόσιες σχέσεις (παρευρίσκοντο στην εκδήλωση ενός Συλλόγου) από το να βρίσκονται στις θέσεις τους και να συζητούν τα θέματα της Πόλεως. Της επιτέθηκαν, λέγοντάς της ότι  δεν θα ξαναεκλεγεί, δεν θα ξαναείναι στο νέο Συμβούλιο και άλλα. Είναι πολύ αποκαλυπτικός, της αλαζονείας τους, ο ειρωνικός και απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο απευθύνονται στην εν λόγω Αντιδήμαρχο.

Το Γραφείο Τύπου της παρατάξεως του Δημάρχου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καυτηρίασε την «πεζοδρομιακή» συμπεριφορά του κ. Σταθόπουλου, ο οποίος (μη αντέχοντας να «τσαλακώνεται» η  εικόνα του «πολιτισμένου και μετριοπαθούς πολιτικού» που πασχίζει να περάσει προς τα έξω) απάντησε με ανακοίνωση του δικού του Γραφείου Τύπου. Αντί όμως να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του, εφαρμόζει το «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι». Πρώτον, επιχειρεί να μειώσει (αφού πρώτα την είχε εξυβρίσει) με ειρωνείες, την κ. Παπαδοπούλου. Δεύτερον, ψεύδεται ότι αυτή εξέδωσε την ανακοίνωση. Τρίτον επιχειρεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Σταθόπουλου. Απαράδεκτη, γιατί σε πολιτικά επιχειρήματα απαντάς με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με  «αγοραίες» ύβρεις. Τέταρτον, επιχειρεί απελπισμένα να δικαιολογήσει την ΛΕΥΚΗ τους (για άλλη μια φορά) ψήφο. Και πέμπτον και χειρότερο, εμμέσως πλην σαφώς, αρνείται την πράξη του, ενώ αυτή είναι καταγεγραμμένη στο βίντεο της συνεδριάσεως. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Αποκαλύπτεται ότι  μάλλον έχουν άγνοια βασικών πραγμάτων ή δεν θυμούνται τι ψηφίζουν. Στην ανακοίνωσή τους ομιλούν περί «επιχορηγήσεως στον Σύλλογο Ζωοφίλων» ενώ ήταν χρήματα που ο  Νόμος υποχρεώνει, από το 2003, τον Δήμο να διαθέσει για ζητήματα (τροφές, εμβόλια κλπ) των αδεσπότων.

Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν και θα το επαναλάβω. Η ηγετική ομάδα της «ΝΙΚΗΣ» δεν αντέχει να ούτε να κρίνεται ούτε να αποκαλύπτεται. Και όταν αυτό συμβαίνει, χάνει την ψυχραιμία της και αυτοαποκαλύπτεται περισσότερο. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, κατ΄εξακολούθηση. Ίσως να παίζει ρόλο (στην απώλεια της ψυχραιμίας) και ότι πολλά από αυτά στα οποία  ήλπιζαν «δεν τους βγαίνουν». Έχουν σοβαρές απώλειες από τα «αριστερά» τους, από  την δημιουργία της νέας παρατάξεως αλλά και από τα «δεξιά» του, έχουν σοβαρά προβλήματα (λόγω «veto»)  με τις μεταγραφές , παρουσιάζεται αδυναμία στην κατάρτιση «φρέσκου» ψηφοδελτίου, δεν φαίνεται να πείθουν τους δημότες λόγω των συνεχών μεταλλάξεων και παλινδρομήσεων και άλλα πολλά. Καμμία όμως απώλεια ψυχραιμίας,  δεν μπορεί να δικαιολογήσει υβριστική  συμπεριφορά σαν αυτή του κ. Σταθόπουλου προς άλλον Δημοτικό Σύμβουλο, ιδιαίτερα όταν θέλει να παρουσιάζεται ως ο μοναδικός υπέρμαχος του πολιτικού πολιτισμού. 

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook