Τοποθέτηση του Γιώργου Δημαρά για την προετοιμασία κατά των πυρκαγιών

 

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ  ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

 

Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να παίζει πιο  ενεργητικό ρόλο για να σωθεί  ότι απέμεινε από τα δάση της Αττικής τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Γιώργος  Δημαράς στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το πιο ευαίσθητο σημείο της Αττικής τώρα είναι η βόρεια πλευρά του Υμηττού που έχει σωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος και είναι ακόμη καταπράσινη.

Πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια πρόληψης και επέμβασης στα ευαίσθητα σημεία το ερχόμενο καλοκαίρι. Να προχωρήσει ο καθαρισμός των ξηρών χόρτων γύρω από τους δρόμους και να ενισχυθούν οικονομικά οι Δήμοι για τον σκοπό αυτό.

Οι πυροσβεστικές φωλιές να αυξηθούν και να ενισχύσουμε με κάθε μέσο τον εθελοντισμό. Να κάνουμε επίθεση ενημέρωσης του πολίτη για την ευθύνη του ίδιου αλλά και την συμμετοχή του στην πρόληψη και την κατάσβεση.

Να αποκατασταθούν οι δασικοί δρόμοι από τις καταστροφές που έχουν υποστεί από τις βροχές και να ποτιστούν τα μικρά δέντρα όπου έγιναν δεντροφυτεύεις τα προηγούμενα χρόνια.

Επιτέλους το κράτος να δώσει τον ρόλο που πρέπει να έχουν   τα Δασαρχεία  στον σχεδιασμό και  στην προστασία των δασών. Να ξεπεραστεί το σύνδρομο της κατανάλωσης του χρόνου των υπαλλήλων των δασαρχείων σε αιτήσεις αποχαρακτηρισμών των δασικών εκτάσεων και σε  άλλες σχετικές δευτερεύουσες εργασίες.

 Να σταματήσει η διαρκής υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην Αττική.