Ο 1ος ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ γέμισε με αθλητές το κέντρο της Αγίας Παρασκευής και τον Υμηττό

Με αθλητικές ενδυμασίες και χαρούμενη διάθεση οι δημότες της Αγίας Παρασκευής ζωντάνεψαν την πλατεία της πόλης, την κεντρική οδό Αγίου Ιωάννου και τον Υμηττό, συμμετέχοντας στον 1ο Δρόμο Ζωής του Δήμου Αγίας Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και διάσωση του βουνού που μας φιλοξενεί.

Ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής με τον Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΠ), με την εισήγηση-συνδρομή  της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών (O.R.A.M.A.) και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής διοργάνωσαν αυτόν τον αγώνα δρόμου σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου 2013.

Αφετηρία και Τερματισμός η κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Τρεις (3) διαδρομές του 1χλμ., των 2,4χλμ. και των 14χλμ. μέσα στο καταπράσινο βουνό του Υμηττού, 32 αγωνιστικές κατηγορίες με πανελλήνια συμμετοχή και 2 κατηγορίες με ελεύθερη-μη αγωνιστική συμμετοχή για παιδιά, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Το όριο συμμετοχών για την μεγάλη διαδρομή των 14χλμ. είχε ήδη συμπληρωθεί από τις 5 Απριλίου. Η χρονομέτρηση και η κατάταξη έγινε με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και chips.

Γονείς και παιδιά έτρεχαν δίπλα-δίπλα ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο. Μαζί στη γραμμή της εκκίνησης και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα. Οι υπεύθυνοι του Δήμου έκαναν σωστή οργανωτική δουλειά και η διεξαγωγή του αγώνα ήταν ομαλή χωρίς απρόοπτα. Υπήρχε παρουσία ομάδων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι βραβεύτηκαν στο τέλος για την προσφορά τους. Σημαντική η βοήθεια και των προσκόπων της πόλης πάνω στον Υμηττό τόσο στα πόστα με τα νερά-ισοτονικά  για τους αθλητές όσο και στην οριοθέτηση των διαδρομών.

Εθελοντικά συμμετείχε ως γιατρός του αγώνα δρόμου ο δημοτικός σύμβουλος και ορθοπεδικός κ. Μιχάλης Γαβράς ο οποίος στο τέλος ενημέρωσε πως ο αγώνας διεξήχθη ομαλά και μόνο ένας αθλητής έπαθε κράμπα πάνω στο βουνό.

Ακολουθήσαμε μαζί τους τη διαδρομή στο βουνό, μια πολύ δύσκολη διαδρομή με απότομα ανεβάσματα και κατεβάσματα, και παρατηρήσαμε ότι όσο κουρασμένοι και να ήταν δεν έχαναν το κέφι τους και μας ευχαριστούσαν για το απλό χειροκρότημα και τα δυο λόγια ενθάρρυνσης που τους προσφέραμε. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας και χαιρόμαστε που έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα επαναληφθεί και του χρόνου και ελπίζουμε και τα επόμενα χρόνια.

Στο τέλος έγινε η απονομή των μεταλλίων στην πλατεία από το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Κώστα Μανιάτη και πολλούς δημοτικούς συμβούλους και δημοτικούς & αθλητικούς παράγοντες της πόλης.

Όσα λόγια και να γράψουμε θα είναι λίγα, φροντίσαμε να έχουμε για σας φωτογραφικό υλικό και video.

Η ιστοσελίδα AgiaParaskevi images  δίνει συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στον 1ο Δρόμο Ζωής του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την Ανάδειξη του Υμηττού 2013.

.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ




















…………………………………………………………….
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 





















.

1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγ. Παρασκευής…
.