Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων συμμετείχε ο Δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης

Σε μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες, αφιερωμένη στην Πολιτική Συνοχής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης. Ο κ. Μυλωνάκης συμμετείχε ως τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για 22η συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη.

σε σταθερή τροχιά εξωστρέφειας ο Δήμος” σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη:

“Ξεκινώ τη σημερινή μας ανασκόπηση με δυο λόγια για τη συμμετοχή μου σε μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων (EURegionsWeek), αφιερωμένη στην Πολιτική Συνοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Ως τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών είχα τη χαρά, στο πλαίσιο αυτής της πολύ σημαντικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για 22η χρονιά, να συζητήσω και με άλλους εκπροσώπους αυτοδιοικητικών φορέων απ΄ όλη την Ευρώπη για κρίσιμα ζητήματα και τις κοινές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ευρώπης.

Παράλληλα κατά τις συζητήσεις, αναδείχθηκαν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ των περιφερειών και των πόλεων, για την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης είχα επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με σημαντικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης από τη χώρα μας αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, στην κατεύθυνση πάντα της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμος μας βρίσκεται πλέον σε σταθερή τροχιά εξωστρέφειας και θα συνεχίσει να έχει δυναμική φωνή και παρουσία, σε ανάλογες διοργανώσεις.”

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο  X(Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.