Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΣΕΔΑΠ - ΣΕΡΔΑΠ Συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ με τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ με τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΔΑΠ με τον Δήμαρχο, κ. Μυλωνάκη και τον αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ψηφιακής και Διοικητικής Οργάνωσης κ. Χατζηανδρέου.
Στη συνάντηση αυτή επισημάναμε την αναγκαιότητα για την έγκαιρη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) τόσο στο σύνολό τους,  όσο και στο σύνολο των συναδέλφων (μονίμων και συμβασιούχων) και με τεχνικά χαρακτηριστικά που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της ειδικότητας κάθε συναδέλφου, προκειμένου να εξασφαλίζεται και ο σκοπός για τον οποίο χορηγούνται.  Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και η ζωή  των συναδέλφων οφείλει να είναι προτεραιότητα.

Επίσης από πλευράς μας τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Η μόνη λύση για εμάς είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι τα «μπαλώματα» μέσω ελαστικών σχέσεων εργασίας. Ζητήσαμε την έμπρακτη στήριξη της διοίκησης, τόσο για τους συναδέλφους που έχουν απευθυνθεί στα δικαστήρια, όσο και με την πρόβλεψη θέσεων και ειδικοτήτων στο νέο ΟΕΥ που προετοιμάζεται και για τον οποίο ζητήσαμε να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο και τη δυνατότητα συμμετοχής, καθώς και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους. Θέσαμε το ζήτημα των συνεχών μετακινήσεων προσωπικού που έχουν γίνει από την νέα Διοίκηση από  την πρώτη μέρα  ανάληψης των καθηκόντων της, είτε μαζικές (καθαριότητα από παιδικούς σταθμούς και ΠΑΟΔΑΠ), όσο και ατομικές. Με τις μετακινήσεις αυτές το μόνο το οποίο επιτυγχάνεται είναι η αποδυνάμωση των υπηρεσιών. Το γεγονός ότι στις περισσότερες από αυτές δεν προηγήθηκε κάποια
συνεργασία με τους συναδέλφους και δεν λήφθηκαν υπόψη και οι δυνατότητες των συναδέλφων να ανταπεξέλθουν μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Επίσης επισημάνθηκαν περιπτώσεις όπου συνάδελφοι (κυρίως ΙΔΟΧ), δεν πληρώνονται όπως αναλογεί την Κυριακή (ως εξαιρέσιμη ημέρα), καθώς και περιπτώσεις όπου δεν εφαρμόζεται το ωράριο εργασίας της σύμβασής τους (σχολικές συνοδοί). Τονίστηκε επίσης ότι η παροχή του γάλακτος να δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους που οι συνθήκες εργασίας το επιβάλλουν, καθώς και το ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους των εργαστηρίων τέχνης και των ΚΟΙΠΕΔΑΠ, ΚΟΙΚΕΔΑΠ (ένα χρόνιο ζήτημα), ενώ έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από το 2011.
Τέλος ζητήσαμε την απόσυρση της έφεσης που ασκήθηκε από τη προηγούμενη διοίκηση και αφορά την απόφαση για την καταβολή των δώρων δύο ετών εργασίας για 80 περίπου συναδέλφους και για το οποίο ο Δήμαρχος, είχε δεσμευτεί προεκλογικά αλλά και είχε στηρίξει τη θέση του σωματείου για μη κατάθεση έφεσης και καταβολή των ποσών στους δικαιούχους, στο δημοτικό συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί τότε, ως δημοτικός σύμβουλος.

Οι θέσεις της Διοίκησης για  όλα τα παραπάνω ήταν:
 Για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας η Διοίκηση συμφώνησε με τη θέση του Σωματείου ότι τα ΜΑΠ πρέπει να δίνονται στην ώρα τους προκειμένου να επιτελούν το σκοπό τους και όχι σε χρήμα. Ωστόσο η μελέτη για το 2024 δεν έχει ολοκληρωθεί γι΄ αυτό και θα γίνει μαζί με του έτους 2025.
  Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού και τις προσλήψεις προσωπικού τόσο μόνιμων όσο και συμβασιούχων, η ευθύνη είναι στην προηγούμενη διοίκηση που δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες.
 Για τις μετακινήσεις προσωπικού τόνισε ότι θεωρούν έτσι “θα λειτουργούν καλύτερα” οι υπηρεσίες και όταν εντοπίζονται λάθη αυτά θα διορθωθούν. Βέβαια το λάθος της μετακίνησης του προσωπικού των παιδικών σταθμών και του ΠΑΟΔΑΠ στην Διεύθυνση Καθαριότητας, το οποίο παραδέχτηκε ότι δε λειτουργεί, δεν έχει βγει ακόμα σχετική απόφαση. Αντίστοιχα και για τις μετακινήσεις από το ΚΕΠ.
 Τέλος τόσο για το θέμα της έφεσης όσο και για τα υπόλοιπα θέματα μας παρέπεμψε στις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι η μόνη επιλογή για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας είναι η συσπείρωση στο Σωματείο. Η άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση για τα προβλήματα που υπάρχουν και διαιωνίζονται μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Μόνο η συλλογική δράση – και όχι η ατομική –δημιουργεί προϋποθέσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ζωής μας.
Προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω καθώς και τρέχοντα ζητήματα του κλάδου μας και να οργανώσουμε τον αγώνα μας και εν όψει της

Απεργίας στις 20 Νοέμβρη σας καλούμε σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 4/11/2024.
                                                           

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.