Πεζοπορική Εξόρμηση Συλλόγου Κατοίκων Τσακού στον Υμηττό στις 13/10

Υμηττός

Η πεζοπορική ομάδα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού οργανώνει τη 2η για φέτος πεζοπορική εξόρμησή της στον Υμηττό, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με σημείο εκκίνησης τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Γεωργίας επί της οδού Νεαπόλεως.

Η διαδρομή που επιλέγουμε για την 2η αυτή εξόρμησή μας, είναι η διαδρομή Υπ. Γεωργίας – Opus (μονοπάτι 12) – Σπηλιά Νυχτερίδας και επιστροφή πάλι μέσω του μονοπατιού 12 στο Γήπεδο Μπάσκετ της οδού Ναυαρίνου (Ναυαρίνου & Ανατολής).
Η διαδρομή είναι σχετικά μικρή, μικρής προς μεσαίας δυσκολίας, φιλική και για αρχάριους. Προϋποθέτει, βεβαίως, την ικανότητα των ατόμων να τη διαβούν με έναν απλό ρυθμό και την απουσία προβλημάτων υγείας τέτοιων που να ενέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο για αυτή, επειδή πάνω από όλα είναι η προστασία της ζωής μας.

Το ραντεβού μας θα είναι στις 8.30πμ στη διασταύρωση των οδών Νεαπόλεως και Καλαβρύτων, όπου ο Σύλλογός μας, πριν την εκκίνηση της διαδρομής, θα αναρτήσει συμβολικά πανώ για την διεκδίκηση της έκτασης που καταλαμβάνουν ακόμη οι εγκαταστάσεις του Υπουργείου Γεωργίας και την απόδοσή της ως ελεύθερο χώρο και ανοιχτό μέτωπο πρόσβασης των δημοτών στον Υμηττό. Η εκκίνηση θα γίνει στις 9πμ ακριβώς.

Η ένδυση και υπόδηση των συμμετεχόντων θα πρέπει να είναι ανάλογη για περίπατο στο δάσος και σε χωματόδρομο, με ανηφορικά τμήματα και σημεία με πέτρες και νεροφαγώματα. Απαραίτητα παπούτσια με σκληρό πάτο ή μποτάκια, καπέλο και 1 λίτρο νερό. Μπαστούνια πεζοπορίας (baton, κλπ) είναι επιθυμητά και βοηθούν τόσο στην ανάβαση, όσο και στην επιστροφή.

Το πεζοπορικό τμήμα του Συλλόγου αμέσως μετά την πραγματοποίηση της 2ης αυτής εξόρμησης, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στο μήνα Νοέμβρη την λεγόμενη κυκλική διαδρομή του Υμηττού (https://el.wikiloc.com/oreibasia-diadromes/kuklike-diadrome-umettou-korakobouni-mone-asteriou-63485638), η οποία είναι σχετικά αυξημένης δυσκολίας. Η συμμετοχή στην εξόρμηση της 13ης Οκτωβρίου είναι μια καλή προπόνηση για την κυκλική διαδρομή του Νοεμβρίου.

Υπεύθυνοι Ομάδας: Μωραΐτης Δημήτρης (τηλ 6932622822), Σταύρου Πέτρος (τηλ 6972403229), Ρήγος Γιάννης (Τηλ 6945 558631).

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο  X(Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.