Στα πέναλτι ο Απόλλων την Αγία Παρασκευή σε «χορταστικό» ματς!

Μπόλικο θέαμα και αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων πρόσφερε το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο «Σ. Αγγελόπουλος» του Π. Φαλήρου ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την Αγία Παρασκευή.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε το εισιτήριο για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, λυγίζοντας την αντίπαλό της στη διαδικασία των πέναλτι με επιμέρους σκορ 5-4, έπειτα από 120′ αγώνα που είχαν ολοκληρωθεί στο ισόπαλο 3-3!

Παρά το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», πρωταγωνιστής του υπήρξε ο Ε. Πατρίκιος, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ για τη «Σάντα», ενώ ευστόχησε και στο δικό του πέναλτι στην… άχαρη διαδικασία.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19′ με κοντινό πλασέ του Λαθούρη μετά από ενέργεια και γύρισμα του Κορφιάτη (1-0). Οι κυανόλευκοι είχαν τις στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφτασαν στην ισοφάριση στο 42′ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ε. Πατρίκιου (1-1). Με τη σέντρα ο Κωνσταντίνου επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ Κοντουρά με «βολίδα» από το κέντρο, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Αγία Παρασκευή πήρε το προβάδισμα, όταν ο Ε. Πατρίκιος γύρισε το σώμα του, σούταρε με το αριστερό πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε γκολ που έφερε σημαντική ευθύνη και ο Μεσούλι (1-2). Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, ο Σινομάτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της ομάδας του! Η αντίδραση του Απόλλωνα ήρθε στο 58′, όταν ο Κορφιάτης έπαιξε το «ένα δύο» με συμπαίκτη του, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Κοντουρά για το 2-2. Στο 67′ ο Λαθούρης βρήκε δίχτυα με πλασέ, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Παντέλη, για να φτάσουμε στο 76′, όπου ο Ε. Πατρίκιος πέτυχε υπέροχο γκολ με αριστερό βολέ, στο οποίο ο Μεσούλι δεν μπόρεσε να υπολογίσει την πορεία της μπάλας (2-3). Ο Απόλλων κατάφερε να οδηγήσει το ματς στην παράταση, ισοφαρίζοντας σε 3-3 στο 84′, με τον Λαζαρίδη να μπαίνει στο ματς και με πλασέ να νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 100′ ο Λαθούρης βρήκε δίχτυα με πλασέ, όμως το γκολ δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του διαιτητή Δημητρακόπουλου για επιθετικό φάουλ του σκόρερ, σε μία απόφαση που προκάλεσε έκπληξη και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και αποδοκιμασεών από πλευράς φιλάθλων του Απόλλωνα. Στο 110′ ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Λαθούρη, όμως ο ρέφερι είχε διαφορετική άποψη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση λίγο αργότερα. Ήταν το 116′ όταν ο Σινομάτι έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 120′ ο νεαρός Χατίγια πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο Μεσούλι απέκρουσε σε κόρνερ, στην τελευταία αξιόλογη φάση της παράτασης. Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι, όπου οι γηπεδούχοι αποδείχηκαν κάπως πιο εύστοχοι, για να πάρουν τη νίκη με συνολικό σκορ 8-7.

-Η σειρά των πέναλτι: Ε. Πατρίκιος (0-1), Λαζαρίδης (1-1), Στυλιανόπουλος (1-2), Λαθούρης (2-2), Χαντζής (άουτ), Λεβέντης (μπλόκαρε ο γκολκίπερ), Γ. Πατρίκιος (2-3), Πίκουλης (3-3), Μαλέλλι (3-4), Κορφιάτης (4-4), Χατίγια (μπλόκαρε ο γκολκίπερ), Κωνσταντίνου (απέκρουσε ο γκολκίπερ), Χρόνης (δοκάρι), Νικολόπουλος (5-4)

Διαιτητές: Δημητρακόπουλος, Παντέλης-Καπετανάκης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Γεωργαράς): Μεσούλι, Παπουτσογιαννόπουλος, Λεβέντης, Πίκουλης, Μωραΐτης (53′ Γκούφας), Κωνσταντίνου, Παπατριανταφύλλου (87′ Τραγουστής), Κυριαζής (82′ Λαζαρίδης), Λαθούρης, Κορφιάτης, Χριστόπουλος (53′ Νικολόπουλος)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Γιάννης Κουσάνας): Κοντουράς, Γ. Πατρίκιος, Τσινιάς (30′ λ.τρ. Χατίγια), Χαντζής, Μαλέλλι, Ε. Πατρίκιος, Ντάβος (69′ Χρόνης), Τζέλη (93′ λ.τρ. Μαρίνης), Μούζος (87′ Σπυρόπουλος), Στυλιανόπουλος, Σινομάτι.

Πηγή: soccerlive.gr

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.