Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή Άφησε τον πολιτισμό, έπιασε τα Χριστούγεννα. Σε δουλειά να βρίσκεται ο κ....

Άφησε τον πολιτισμό, έπιασε τα Χριστούγεννα. Σε δουλειά να βρίσκεται ο κ. Σταθόπουλος

Βιάστηκε να μας βάλει στο κλίμα  των Χριστουγέννων ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη Πολιτών» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, σκιαμαχώντας για άλλη μία  φορά, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα εγκαλεί τη δημοτική αρχή γιατί επέλεξε να νοικιάσει και όχι να αγοράσει το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, κάνοντας λόγο και πάλι για υπερκοστολογήσεις και συγκρίνοντας αντίστοιχες δαπάνες άλλων Δήμων, που τελευταία είναι και η αγαπημένη του ενασχόληση.

Βλέποντας πως κατέρρευσε το ανάλογο αφήγημα του για τον πολιτισμό, το οποίο προφανώς και δεν τόλμησε να συνεχίσει, καθώς πήρε αποστομωτική απάντηση από τους πολίτες που αγκάλιασαν θερμά το φεστιβάλ, είπε να «ασχοληθεί» με τα Χριστούγεννα.

Αρχικά να επισημάνουμε πως με απόφαση της δημοτικής αρχής, φέτος θα στολιστεί το σύνολο της πόλης και όχι μόνο επιλεγμένα σημεία, όπως γινόταν στο παρελθόν και προφανώς αυτό έχει ένα κόστος παραπάνω.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρει:

Να τον ενημερώσουμε πως ζούμε στο 2024, εποχή που η μακροχρόνια μίσθωση έχει μπει στη ζωή μας σε όλους τους τομείς (οχήματα-εξοπλισμός) και αποτελεί μία συμφερότερη πρακτική όπως και για άλλους  Δήμους, έτσι και για εμάς.

Να τον ενημερώσουμε επίσης πως η νυν διοίκηση του Δήμου δεν βρήκε κανέναν απολύτως εξοπλισμό για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Το που πήγαν όλα αυτά που είχαν «αγοραστεί» στο παρελθόν, το ξέρουν κάποιοι άλλοι, όχι πάντως εμείς…

Τέλος να τον ενημερώσουμε πως ένας από τους λόγους που επιλέξαμε την ενοικίαση είναι γιατί ο Δήμος μας προς το παρόν δεν διαθέτει χώρους αποθήκευσης είτε για τον στολισμό είτε για οτιδήποτε άλλο και ούτε υπάρχει δυνατότητα συντήρησης του όπως γίνεται σε άλλους Δήμους. Δεν θέλαμε φέτος να έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε στο παρελθόν να βλέπουμε, για παράδειγμα, καμένα φωτάκια στους δρόμους.  Όταν θα αποκτήσουμε χώρους αποθήκευσης, θα επανεξετάσουμε στο σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια.

Σε ότι αφορά τις άστοχες και αυθαίρετες αντιπαραβολές με τους άλλους Δήμους. Για άλλη μία φορά ο κ. Σταθόπουλος συγκρίνει ανόμοια πράγματα, όπως έκανε και στην περίπτωση του πολιτιστικού φεστιβάλ. Παραθέτει απλά ποσά, μόνο και μόνο για να στηρίξει την ακροβατική λογική του ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ξοδεύει περισσότερα, χωρίς να διευκρινίζει σε τι αφορούν ακριβώς, σε ποιες ποσότητες, με ποιες προδιαγραφές.

Αλλά αυτός είναι ο κ. Σταθόπουλος. Ο ίδιος άνθρωπος που πριν από δυο συνεδριάσεις απεύθυνε έκκληση για συναίνεση, η οποία κάπου πάλι χάθηκε στο δρόμο.

Δεν έχει νόημα να σταθούμε στα λεγόμενα του. Άλλωστε είναι βέβαιο πως για μία ακόμη φορά την «απάντηση» του θα την πάρει από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι θα στηρίξουν και αυτές μας τις δράσεις.

Δημοτική Παράταξη

“Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή”

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.