ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους «6» -Την Κυριακή οι εκλογές, αγωνία στα επιτελεία

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν μπει οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, οι οποίοι έχουν ριχτεί στη μάχη πραγματοποιώντας κεντρικές ομιλίες, ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής.

Οι 6 υποψήφιοι πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις, προσωπικές επαφές με εκλογείς και προτάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης επιχειρούν να προσεγγίσουν την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ ώστε να διασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον δεύτερο εκλογικό γύρο, με τον καθέναν να έχει το δικό του όραμα για την ανασυγκρότηση και το μέλλον του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ουδείς υποψήφιος φαίνεται πως εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πιθανότερο δίδυμο για να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Ωστόσο, οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκονται πολύ κοντά, και δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη.

Λίγες ημέρες πριν την εσωκομματική αναμέτρηση της Κυριακής, οι 6 υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν τους τόνους, ενώ τα επιτελεία των μονομάχων αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους, για να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους στις κάλπες.

Ανδρουλάκης: «Ούτε με τους πρίγκιπες ούτε με τους φευγάτους»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε «πορεία συνέπειας και όχι ασανσέρ», ενώ δεν έκρυψε πως δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει τη θητεία του και πως «ο Ανδρέας Λοβέρδος για δύο μήνες μάς στέρησε τη 2η θέση».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ο Χάρης Δούκας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για «πρίγκιπες, βαρόνους, αλαζόνες αλλά και φευγάτους από το Κίνημα», διαμηνύοντας ότι δεν θέλει τέτοια στελέχη γύρω του την επόμενη ημέρα εάν επανεκλεγεί.

Αναφερθείς στους Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο για τις κατηγορίες εναντίον του περί συστήματος δολοφονίας χαρακτήρων, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «όλα αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας», ενώ στάθηκε στον πρώτο, υπενθυμίζοντας ότι αποτέλεσε δική του επιλογή  για τον Δήμο της Αθήνας, την ίδια στιγμή που πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι ρίσκαρε.

Δούκας: «Όλοι οι υποψήφιοι ζητάμε αλλαγή ηγεσίας»

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (1/10) σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο, ο Χάρης Δούκας απάντησε στα «πυρά» του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι «κανένας από όλους αυτούς δεν είναι ούτε τυχοδιώκτης, ούτε φευγάτος, ούτε αλαζόνας, ούτε αριβίστας, ούτε πρίγκιπας, ούτε σουλτάνος».

Στην ομιλία του ο κ. Δούκας είπε ότι «σε αυτή την εκλογική διαδικασία έχουμε μπει για να δυναμώσουμε, και την αλλαγή ηγεσίας δεν τη λέω μόνο εγώ, τη λένε άλλοι 4, 5 συνολικά, υποψήφιοι για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής».

Ο κ. Δούκας πρόσθεσε πως «η ενότητα χτίζεται και σφυρηλατείται με τις πράξεις μας» και ότι «πρέπει την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί» και «να έχουμε ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής και ήθους».

Διαμαντοπούλου: «Μπορώ να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση στις εθνικές εκλογές»

Η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αφού έκανε έκκληση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ να έχει στρατηγική και να είναι αυτόνομο, «ένα κόμμα που δεν θέλει συνεργασίες, ούτε συνιστώσες, ούτε συνασπισμούς».

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε πως «η ηγεσία πρέπει να έχει όραμα για το μέλλον» και «θέλει φωνή που να φτάνει στα λαϊκά στρώματα και να προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα».

Γερουλάνος: Ο Ανδρουλάκης ξέρει ότι είμαι ο μόνος που μπορεί να τον κερδίσει

Ο Παύλος Γερουλάνος επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Open, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του διευρύνει το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε πως «χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εμένα». Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «ξέρει ότι μόνο εγώ μπορώ να φέρω αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο και ότι, αν περάσω, η θέση του θα είναι δύσκολη. Ξέρει ότι είμαι ο μόνος που μπορεί να τον κερδίσει, γι’ αυτό μου επιτίθεται».

Απαντώντας στις δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου ότι μπήκε αργά στην πολιτική ως υπουργός, ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως «η κυρία Διαμαντοπούλου δεν έχει διαβάσει την πολιτική μου διαδρομή».

Γιαννακοπούλου: «Τι διαφορετικό θα κάνει ο Ανδρουλάκης την επόμενη ημέρα;»

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση, επεσήμανε την ανάγκη «να ξαναλειτουργήσουμε δημοκρατικά και θεσμικά το κόμμα».

«Εμείς φταίμε γιατί κλείνουμε τις πόρτες. Και οι πόρτες μας είναι μέσα από τα όργανά μας. Εμένα πολλές φορές με είχαν καλέσει από νομαρχιακές να πάω και να κάνω δράσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά το ίδιο το κόμμα με έκοβε», είπε.

Η κ. Γιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι την επόμενη ημέρα όλοι στο κόμμα θα πρέπει να είναι «μια γροθιά», σημειώνοντας ωστόσο τις αμφιβολίες της για το αν θα επανεκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Τι διαφορετικό θα κάνει ο κ. Ανδρουλάκης αν επανεκλεγεί; Θα δει το φως το αληθινό; Γιατί ξαφνικά θα γίνει καταλληλότερος;» αναρωτήθηκε.

Κατρίνης: «Δεν είμαι πρίγκιπας, ούτε εκλεκτός συμφερόντων»

«Δεν είμαι πρίγκιπας, ούτε εκλεκτός συμφερόντων, ευτυχώς την Κυριακή θα ψηφίσουν οι πολίτες», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης από τον Πύργο Ηλείας, καλώντας τους ψηφοφόρους να στείλουν «μήνυμα ανατροπής των σχεδίων όλων όσων επιχειρούν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ».

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε με έμφαση ότι «το αθηνοκεντρικό κράτος και ένα σύστημα συμφερόντων δεν ανέχονται να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ένας βουλευτής που εκλέγεται στην επαρχία. Δεν ανέχονται ανθρώπους που δεν τους ελέγχουν, που δεν τους κρατάνε, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης και ελέγχου της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μέσα από “δημοσκοπήσεις”».

«Εμένα δεν με κρατάει κανείς. Ποτέ δεν ήμουν ο εκλεκτός εξωθεσμικών κέντρων, συστημάτων και μηχανισμών. Δεν είμαι πρίγκιπας, ούτε εκλεκτός μεγάλων οικονομικών συμφερόντων» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: iefimerida.gr

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.