Επαφή με την πραγματικότητα θα αποκτήσει ποτέ ο κ. Σάρκουλας; 

Ειλικρινή έκπληξη μας προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Βασίλη Σάρκουλα με την οποία ζητά «εξηγήσεις» για ζητήματα που είτε θα έπρεπε να ξέρει, ως πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, είτε έχουν απαντηθεί από τη Δημοτική Αρχή, αλλά ο ίδιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Συνεχίζει να εκτίθεται και μάλιστα πάνω στη φόρα του να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση «ξύνει» και παλιές πληγές, που στη θέση του θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε.

Να τα πάρουμε όμως ένα-ένα τα ζητήματα που θέτει ο κ. Σάρκουλας.
Μας εγκαλεί για καθυστερήσεις «σε δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν επί της προηγούμενης διοίκησης του κ. Ζορμπά» την εργολαβία των 500 χιλιάδων ευρώ για στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία και την εργολαβία των 200 χιλιάδων ευρώ για τη συντήρηση των παιδικών χαρών.
Κατ΄αρχάς πότε δεν αμφισβητήσαμε ότι τα έργα δημοπρατήθηκαν επί προηγούμενης διοίκησης. Αν ανατρέξει στις ανακοινώσεις μας θα δει ότι αυτό διατυπώνεται σαφώς.

Σε ό,τι αφορά τη δήθεν καθυστέρηση στην εργολαβία για τα σχολεία, ο κ. Σάρκουλας δεν γνωρίζει πως υπήρχε προδικαστική προσφυγή; Για αυτό λοιπόν και η καθυστέρηση που επικαλείστε κ. Σάρκουλα. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή αμέσως μόλις υπεγράφη η σχετική σύμβαση τον περασμένο Ιούλιο, «έτρεξε» τις διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στα σχολεία και να ολοκληρωθούν οι περισσότερες, πριν τον αγιασμό.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στις παιδικές χαρές, η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 11 Ιουνίου του 2024 και τα έργα ξεκίνησαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, καθώς, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο κ. Σάρκουλας, έπρεπε να παραγγελθεί και να παραδοθεί ο σχετικός εξοπλισμός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μου» κατηγορεί τη νυν δημοτική αρχή ότι «κινείται με έργα της προηγούμενης διοίκησης και πως στον προϋπολογισμό του 2024 απουσιάζει η πρόβλεψη, για κάτι νέο» και συνεχίζει σε ειρωνικό τόνο «ίσως ήταν απασχολημένος να φροντίζει τις απευθείας αναθέσεις». Μάλιστα δεν διστάζει να αναφέρει ψευδώς πως δήθεν αφαιρέθηκαν χρήματα-150.000 ευρώ-που είχαν προβλεφθεί για την καθημερινότητα των σχολείων και πήγαν αλλού.

Απαντάμε. Η δημοτική αρχή κ. Σάρκουλα δίνει πραγματικό αγώνα, διεκδικώντας καθημερινά χρηματοδοτήσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη. Και αυτό το κάνει γιατί προσπαθεί να μην δεσμεύει πόρους του Δήμου, τους οποίους προορίζει για άλλες βασικές ανάγκες των πολιτών.

Είναι σχεδόν αστείο να μιλάτε εσείς για απευθείας αναθέσεις όταν η διοίκηση σας, λίγο διάστημα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιδόθηκε σ΄ ένα μπαράζ απευθείας αναθέσεων, άνευ προηγουμένου.
Το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που δήθεν αφαιρέθηκε, που το βρήκατε;. Μήπως το μπερδεύετε με τις ΣΑΤΑ για τα σχολεία τις οποίες δεσμεύσατε όχι μόνο για το 2023, αλλά και για το 2024 καθώς και μέρος από το 2025; Η μήπως με το ποσό χρηματοδότησης των περίπου 145 χιλιάδων ευρώ που προορίζονταν για την ενεργειακή αναβάθμιση του παιδικού σταθμού στη Βορρά, την οποία τη χάσατε τον Δεκέμβριο του 2023;

Σε ότι αφορά την παλιά παιδική χαρά στην πλατεία Άη Γιάννη, την οποία είχατε «ξεχάσει» να συμπεριλάβετε στο έργο ανάπλασης και εντάχθηκε με απόφαση της νυν δημοτικής αρχής. Στα τέλη Ιουλίου πήραμε την σχετική έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης από την αρμόδια επίτροπο. Όπως γνωρίζετε επίσης πολύ καλά, δεν ήταν στο χέρι μας το πότε θα μας απαντήσει η επίτροπος. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος σε όσα αναφέρει ο κ. Σάρκουλας περί υπερπροβολής του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, ειλικρινά δεν περιμέναμε να τον ενοχλήσει τόσο πολύ το πολύ έντονο ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το πολιτιστικό φεστιβάλ, για παράδειγμα, γιατί μάλλον σε αυτό αναφέρεται. Η πόλη προβλήθηκε κύριε Σάρκουλα και όχι ο Δήμαρχος, αλλά προφανώς αυτό δεν σας ενδιέφερε ποτέ και δεν σας ενδιαφέρει ούτε τώρα.

Εμάς όμως μας ενδιαφέρει.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.