Μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αύριο  χτυπά το πρώτο σχολικό κουδούνι της νέας χρονιάς και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας, να έχουν μια δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και όμορφες εμπειρίες.

Στους εκπαιδευτικούς μας, εύχομαι καλή δύναμη στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και στους αγαπητούς γονείς θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για τη στήριξη και την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί.

Γνωρίζουμε πως οι ανάγκες στα σχολεία μας είναι αρκετές. Ωστόσο ως  Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αλλά και των Συλλόγων Γονέων, προκειμένου από κοινού να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό μέσα στο καλοκαίρι και αφού προηγήθηκε καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία  μας και δίνοντας έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής, ξεκινήσαμε την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης επειγουσών φθορών.

Οι παρεμβάσεις μας έγιναν στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας του 2023 , την οποία υπογράψαμε τον Ιούλιο, αλλά και με πόρους που φροντίσαμε να διασφαλίσουμε από τον προϋπολογισμό μας. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο θα συνεχίσουμε με σημαντικές εργασίες και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, χωρίς βεβαίως να  παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να θωρακίσουμε τις σχολικές μας υποδομές, το δυνατόν περισσότερο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο αγώνας μας για τη συνεχή βελτίωση των σχολικών υποδομών είναι διαρκής και προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε  χρηματοδοτήσεις με στόχο όλα τα σχολεία της πόλης μας είναι ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά για τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά σε  όλους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.