Απόφαση της Κυβέρνησης φρενάρει την Περιφέρεια και βάζει στον πάγο το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

.

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος του άρθρου τα 40 κύματα που περνάει η ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου δεν λένε να τελειώσουν.  

Όλοι θυμόμαστε την μεγάλη καταστροφή που συνέβη στην Θεσσαλία με το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και άλλαξε τη γεωγραφία της περιοχής. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν από τις υπερχειλίσεις ποταμών, ενώ καταστράφηκε ακόμη και το οδικό δίκτυο. Χωριά στο Πήλιο χάνονται κάτω από τα νερά και τις λάσπες, αυτοκίνητα βρίσκονται στη θάλασσα, γέφυρες γκρεμίζονται, ενώ άνθρωποι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σωθούν από την ορμή της κακοκαιρίας. Στον Παλαμά Καρδίτσας το νερό πνίγει ολόκληρα χωριά. Τη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Κορφοβούνι. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν, να σώσουν τα παιδιά τους. Η περιοχή δεν υπάρχει πια και όλα έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Πραγματικά η Θεσσαλία έζησε ασύλληπτες καταστάσεις! Οι κάτοικοι συνεχίζουν να παλεύουν μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση των περιουσιών τους. Η αποκατάσταση αποτελεί μια μακροχρόνια διαδικασία που κάνει αναγκαία την κρατική υποστήριξη.

Θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχει αυτή η τεράστια καταστροφή με το Δημαρχείο και μάλιστα ένα χρόνο μετά (5 Σεπτεμβρίου 2023).

Στο σήμερα λοιπόν, σύμφωνα με εγκυρότατες αποκλειστικές πληροφορίες του aparaskevi-images.gr, φέρεται η επιθυμία της Κυβέρνησης να είναι η απόδοση του 95% των χρημάτων του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής (εννοείται και άλλων Περιφερειών) στην πληγείσα Θεσσαλία για να μπορέσει να ορθοποδήσει!

Τι σημαίνει αυτό για την Αττική;

Βάσει λογικής, το υπόλοιπο 5% των χρημάτων θα διατεθεί για τις επείγουσες ανάγκες της Περιφέρειας και εννοείται ότι θα τεθούν προτεραιότητες.  Είναι γεγονός, πως δεν είναι διευκρινισμένη η χρονική διάρκεια της οδηγίας, δηλαδή αν θα ισχύσει μόνο για ένα έτος ή θα υπάρξει και συνέχεια.

Τι θα συμβεί στο έργο ανέγερσης του νέου Δημαρχείου;

Μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε προς το παρόν και να του δώσουμε παράταση χρόνου. Παρά τη δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά ότι θα διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους ώστε να ολοκληρώσει το έργο και να αποδώσει το Δημαρχείο στους κατοίκους, ο ΠΘ Κ. Μητσοτάκης φαίνεται έχει άλλα σχέδια. Το έργο αυτό, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, απαιτεί πλέον περίπου 20.000.000 ευρώ για την συνέχιση και αποπεράτωσή του. Ένα ποσό που φαντάζει δύσκολο να διατεθεί άμεσα δεδομένων των νέων συνθηκών.

Εν αναμονή νέων ειδήσεων/εξελίξεων επί του θέματος, μείνετε συντονισμένοι στο aparaskevi-images.gr.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.