Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Γιάννη Μπέζου & της Ναταλίας Τσαλίκης στο Αμερικάνικο...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Γιάννη Μπέζου & της Ναταλίας Τσαλίκης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο

Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη μάγεψαν με τις ερμηνείες τους

Γ. Μυλωνάκης: «Ξεκινάει το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην πόλη. Η Αγία Παρασκευή γίνεται Πόλη Πολιτισμού για όλους»

Μία μαγική βραδιά έζησαν οι θεατές που παρακολούθησαν χθες το βράδυ την εκδήλωση «Όταν χαμηλώνουν τα άστρα», μία παράσταση που προετοίμασαν αποκλειστικά και αφιλοκερδώς για το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη, για την πρεμιέρα του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής «Αγία Παρασκευή Πόλη_ Πολιτισμού 2024».

Στο κατάμεστο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη, μάγεψαν το κοινό ερμηνεύοντας διαχρονικές και αξέχαστες μελωδίες με τα λόγια των σπουδαίων ποιητών του τόπου μας.  

Για περίπου 2 ώρες το κοινό «ταξίδεψε» μουσικά, με «όχημα» διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις,  ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Σταύρος Ξαρχάκος, οι οποίοι μελοποίησαν μοναδικά στίχους εμβληματικών ποιητών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νίκος Καββαδίας και επιβράβευσε τους συντελεστές με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης καλωσόρισε το κοινό, επισημαίνοντας πως στόχος είναι αυτό το φεστιβάλ που ξεκινά φέτος, να γίνει ένας θεσμός για την πόλη, αντάξιος των δυνατοτήτων και των πολιτών της. 

«Με στόχο να ενισχύσουμε το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης μας, σχεδιάσαμε για όλους εσάς το πιο πλούσιο τόσο σε  διάρκεια, όσο και σε αριθμό εκδηλώσεων, πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Για ένα μήνα και μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε 7 διαφορετικά σημεία, 27 μοναδικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών», ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτό το φεστιβάλ είναι μόνο η αρχή. Να είστε βέβαιοι πως κάθε χρόνο θα  γινόμαστε όλο και καλύτεροι γιατί πραγματικά πιστεύουμε πως η πόλη μας, οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, όλοι εσείς, αξίζετε ένα πολιτιστικό θεσμό με ποιότητα, αισθητική».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες και δημότες Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μπέζο και Ναταλία Τσαλίκη οι οποίοι αφιλοκερδώς προετοίμασαν τη χθεσινή εκδήλωση για την έναρξη του φεστιβάλ, επισημαίνοντας πως αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για το Δήμο, η συμμετοχή τους.
Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου, στην ΕΡΤ που είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων, στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Ξενάκη που επιμελήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων , στους χορηγούς, εθελοντές και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Από την πλευρά τους οι Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη ευχαρίστησαν το Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη για τη συνεργασία και τη φιλοξενία της εκδήλωσης και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο φεστιβάλ. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος τους απένειμε  τιμητικές πλακέτες για την ανιδιοτελή προσφορά τους. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Καιρίδης και Αθηνά Λινού, ο Δήμαρχος Παιανίας και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Ισίδωρος Μάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κρητικίδης, Αντιδήμαρχοι και σύσσωμη η παράταξη της διοίκησης, οι επικεφαλής της «Νίκης Πολιτών» Γιάννης Σταθόπουλος, «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Βασίλης Σάρκουλας και «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γιώργος Οικονόμου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Χιωτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Ανώτερη Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Pierce-Αμερικανικό  Κολλέγιο Ελλάδος Ηλιάνα Λαζανά, ο Σταύρος Τρικαλιώτης, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ι.Ν Κοντόπευκου Αγίας Παρασκευής.  

Επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού  Αγίας Παρασκευής Νίκος Αργυριάδης, ο Αν. Διοικητής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής Ανδρέας Παλαιολόγος, ο εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορείου Ανατολικού Τομέα Αττικής Βαγγέλης Τσιγκρέλης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αντώνης Νικοπολίδης και άλλοι. 

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Αγία Παρασκευή_Πόλη Πολιτισμού 2024» συνεχίζεται καθημερινά με εκδηλώσεις έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.