Γ. Μυλωνάκης: Ζορμπά – Σταθόπουλε η πολιτική σας σε αυτήν την πόλη είναι βουτηγμένη στη μιζέρια και στην τοξικότητα

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις αναρτήσεις των κκ. Σταθόπουλου και Ζορμπά για την παράσταση της κας Ρουγγέρη και το κόστος αυτής, αντηχεί ξανά έντονα στο μυαλό κάτι που μου έλεγε ένας αδερφικός φίλος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περίοδου: «ρε φίλε, γιατί κουράζεσαι και ξοδεύεσαι να εκλεγείς Δήμαρχος;

Δεν βλέπεις ότι η πολιτική σε αυτήν την πόλη είναι βουτηγμένη στη μιζέρια και στην τοξικότητα; Θέλεις αλήθεια να μπεις μέσα σε αυτόν τον βούρκο;».

Αυτά τα λόγια έρχονται δυστυχώς να επαληθευτούν -για ακόμη μία φορά- αυτές τις ημέρες.

Κι όμως, αυτό το «λουτρο αλήθειας» είναι πολύτιμο για εμένα.

Γιατί γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης από τη θέση του επικεφαλής των «Αλλάζουμε» και είναι αυτό που με κάνει να ξυπνάω το πρωί για να πάω στο γραφείο μου ως Δήμαρχος.

Για να «σπάσουμε» το κατεστημένο, να απελευθερωθούμε από τις αγκυλώσεις, να επανατοποθετήσουμε το επίπεδο της πολιτικής στην πόλη -βάζοντας τον πήχη κατά πολύ ψηλότερα- να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να «Αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή»

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δώσαμε τη μάχη των εκλογών του Οκτωβρίου του ‘23.

Με αυτήν ακριβώς την υπόσχεση προς τους Δημότες κερδίσαμε.

Αν και όλη αυτή η κατάσταση προσωπικά με πικραίνει (2 πρώην Δήμαρχοι να έχουν πέσει τόσο χαμηλα και να πυροβολούν εκτοξεύοντας λάσπη αντί να συνεισφέρουν με δημιουργικές και θετικές προτάσεις).

Ταυτόχρονα οπλίζει εμένα και σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή με ακόμα περισσότερη θέληση και ορμή για να επιτελέσουμε το έργο μας.

Για να επουλώσουμε τις βαθειές πληγές που αυτοί οι 2 δημιούργησαν.

Για να πάψει ο Αγιοπαρασκευιώτης και η Αγιαπαρασκευιώτισσα να λένε «μα καλά γιατι ο τάδε Δήμος μπορεί κι ο δικός μας όχι;»,

Όπως σε κάθε τομέα έτσι και στον τομέα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με αυτό τον γνώμονα ετοιμάσαμε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο πολιστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Αγία Παρασκευή.

Αναφέρομαι σε μία σειρά 25+ πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο με στόχο να αναδείξουν επιτέλους το αγαπημένο μας προάστιο ως μία «Πόλη Πολιτισμού».

Καταλαβαίνεις φίλε τώρα το «γιατί»;

ΥΓ. Για τις «καταγγελίες» έχουμε ήδη απαντήσει σαν Δήμος.

Συγκεκριμένα και στοιχοθετημένα.

Δεν πρόκειται να συρθούμε στην ανταλλαγή πυρών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.

Ένα μόνο θα προσθέσω: Οι κκ Γιάννης Σταθόπουλος και Βασίλειος Ζορμπάς είναι αυτοί που ενώ λίγες εβδομάδες πριν μας κατηγορούσαν ότι καταργούμε τον πολιτισμό, τώρα που παρουσιάζουμε ένα πλήρες πρόγραμμα αλλάζουν αφήγημα και μας προσάπτουν υπερτιμολογήσεις.

Ας αποφασίσουν επιτέλους τι συμβαίνει, και τους προ(σ)καλώ να προσφύγουν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας εφόσον θεωρούν ότι υπήρξε περίπτωση κακοδιαχείρισης.

Ειδάλλως όλα αυτά που γράφηκαν είναι «για να ‘χουμε να λέμε».

Γιάννης Μυλωνάκης

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.