Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ Στην Αγία Παρασκευή αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Γεροσκήπου της Κύπρου

Στην Αγία Παρασκευή αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Γεροσκήπου της Κύπρου

Γιάννης Μυλωνάκης: «Θα διευρύνουμε και θα εμπλουτίσουμε τη συνεργασία των δύο Δήμων, προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων μας»

Επίσημη επίσκεψη στην πόλη πραγματοποίησε αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία του δημοτικού διαμερίσματος Γεροσκήπου του Δήμου Ανατολικής Πάφου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Τα μέλη της κυπριακής  αποστολής και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Ανδρέας Σιήκκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργούλα Χριστοφή και Μάριος Χατζημιτσής, είχαν συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, με τον οποίο και συζήτησαν τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και άλλα. Ο κ. Μυλωνάκης τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και αφού τους ενημέρωσε για σημαντικές τρέχουσες δράσεις του Δήμου, υπογράμμισε πως βούληση του είναι η δρομολόγηση συνεργειών που θα είναι προς όφελος των πολιτών και των δύο Δήμων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Εξυπηρέτησης του Πολίτη Χρυσούλα Ξύγγη, Αθλητισμού Πέτρος Διακογιάννης, Παιδείας Κώστας Γουργούλης, Πολιτισμού Πάνος Ξενάκης και Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννης Λογοθέτης.

Η Κυπριακή αποστολή κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου προς τιμήν της πολιούχου Αγίας Παρασκευής καθώς και τη μουσική συναυλία που ακολούθησε στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη.

Παράλληλα στο πλαίσιο της επίσκεψης τους παρακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του εθνομάρτυρα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνια, τιμώντας τη μνήμη του Κυπρίου αγωνιστή, ο Δήμαρχος και ο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρος Αυγουστίδης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μία πολύ συγκινητική εκδήλωση στον κήπο της βιβλιοθήκης Α. Κοντόπουλου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής,  με θέμα τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρος Αυγουστίδης, ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Ανδρέας Σιήκκης και η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικού Διαλόγου Χρυσούλα Ξύγγη, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη και η κα Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου, Φιλόλογος και Μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων. Παρόντες ήταν

Η κα Ξύγγη αφού καλωσόρισε θερμά τα μέλη της Κυπριακής αποστολής επισήμανε μεταξύ άλλων : «Οι λαοί μας συνδέονται με μακραίωνους βαθύτατους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης. Η αδελφοποίηση αποτελεί μοναδική ευκαιρία και μας δίνει την δυνατότητα, μέσω δράσεων και εκδηλώσεων, να ανταλάσσουμε απόψεις και ιδέες, να εκφράζουμε ανησυχίες και προβληματισμούς, και να προωθούμε  την ιδέα της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και την ενότητα μεταξύ των πολιτών».

Η εκδήλωση έκλεισε με χορευτικό δρώμενο από το Λύκειο των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αγίας Παρασκευής.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.