Λιβάνιος: Σκέψεις να καταργήσει το γάλα από εργαζόμενους Δήμων

Την κατάργηση του γάλακτος από τους εργαζόμενους Δήμων και την αντικατάστασή του από ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό, σκέφτεται ο υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος. Την συγκεκριμένη σκέψη του ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ (φωτο), τονίζοντας ότι μπορεί να αντικατασταθεί από επίδομα 300 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο, συνάντησε την καθολική -πλην ΔΑΚΕ – αντίδραση των συνδικαλιστών, οι οποίοι του ανέφεραν ότι «έχει αποδειχθεί πώς όποια παροχή μετατρέπεται σε χρήματα, συνήθως κόβεται». Μετά από αυτό φάνηκε σαν να υπαναχώρησε, τονίζοντας ότι ο ίδιος ανέφερε απλώς την σκέψη του, καθώς «πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό».

Υπέρ η ΔΑΚΕ

Ακριβώς την ίδια διατύπωση χρησιμοποιεί και η ΔΑΚΕ -ΟΤΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την χθεσινής συνάντηση με τον κ. Λιβάνιο: «Γάλα: Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ θεωρεί απαραίτητη τη χρηματική αποτίμηση του γάλακτος, έχοντας ήδη καταθέσει την ξεκάθαρη άποψή της για ανάγκη αλλαγής του αναχρονιστικού θεσμικού πλαισίου παροχής του, που δημιουργεί έντονα προβλήματα, στρεβλώσεις και καθυστερήσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίνεται καν».

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορίες εργαζόμενων ΟΤΑ (καθαριότητα, πράσινο, νεκροταφεία κλπ) λαμβάνουν κάθε πρωί ένα λίτρο γάλα, αξίας ενός ευρώ.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.