Βρέθηκε από που προέρχονται τα 2 εκατομμύρια ευρώ στον Π/Υ του Δήμου (μετά από ερώτημα του Γιώργου Οικονόμου)!

Στη δημοτική επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουλίου και συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όταν άλλοι επικεφαλής δήλωσαν ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν, ο Γιώργος Οικονόμου, μετά από ενδελεχή έρευνα και γνώση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, απηύθυνε  εκτός των άλλων και συγκεκριμένο ερώτημα προς τη δημοτική αρχή.

Ανακαλύφθηκε λοιπόν, με την παρέμβαση του επικεφαλής μας, γιατί από την εισήγηση δεν ήταν εμφανές, ότι υπήρχε διπλή εγγραφή για το έργο αναβάθμισης φωτισμού με led,  περίπου δύο εκατομμυρίων, που με την απένταξη του έργου (με ευθύνη της διοίκησης Ζορμπά – Σαρκούλα)  αφαιρέθηκε διπλά εκ παραδρομής προφανώς. Το  αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζονται έσοδα κατά δύο εκατομμύρια λιγότερα, γεγονός που διορθώθηκε με την 3η Αναμόρφωση!

Σαφέστατα είναι θετική η ύπαρξη αυτού του ποσού για το δήμο μας, καθώς επιτέλους δόθηκαν χρήματα για πολλές ανάγκες, μεταξύ των άλλων  για τον πολιτισμό, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, το νέο Δημαρχείο κλπ,  ωστόσο υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί.

Θα δώσουμε στην δημοσιότητα τα Πρακτικά της συνεδρίασης προς ενημέρωση.

Ωστόσο, μια νέα δημοτική αρχή , που απαρτίζεται και  από έμπειρα στελέχη και μετακλητούς συμβούλους, οφείλει να είναι πιο προσεκτική στην οικονομική αποτύπωση και στην προτεραιοποίηση των αναγκών του Δήμου.

Επίσης όσοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν ως επιτυχία την “ανακάλυψη” του γεγονότος ας είναι πρώτα πιο επιμελείς στον θεσμικό τους ρόλο. Τους θυμίζουμε ότι σε σύμπλευση με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να εξοστρακίσουν την παράταξή μας, ώστε να μην εκπροσωπείται σε σημαντικές Επιτροπές και όργανα του Δήμου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.