Παράκληση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά προς τους εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ να εμβολιαστούν

Την ανάγκη να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών τόσο για την ασφάλεια τη δική τους, όσο και για την ασφάλεια των παιδιών που θα φιλοξενούν από το Σεπτέμβριο, επισήμανε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

«Οφείλουν ή όχι, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς να εμβολιαστούν? Πως θα εμπιστευτεί ένας γονέας έναν ανεμβολίαστο, να φροντίζει το παιδί του? Πως μια οικογένεια θα εγγράψει το παιδί του στο δημοτικό παιδικό σταθμό με ανεμβολίαστους εργαζόμενους και δεν θα επιλέξει έναν ιδιωτικό με εμβολιασμένους? Λόγω των ανωτέρω προβληματισμών μου κάλεσα και παρακάλεσα τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας να εμβολιαστούν άμεσα. Είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν το σωστό, προς όφελος των ιδίων, των οικογενειών τους, αλλά και των παιδιών που θα κληθούν να φροντίσουν από 01 Σεπτεμβρίου!»

Πέραν της προσπάθειας του κ. Δημάρχου, το ζητούμενο είναι όλοι να προβούν σε εμβολιασμό. Όχι επειδή θα υπάρξουν τυχόν κυρώσεις ή επιβολή από την κυβέρνηση, αλλά για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν το περιβάλλον τους, να σταματήσει η εξάπλωσή του κορωνοϊού, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να εμφανιστούν ανεξέλεγκτες μεταλλάξεις, όπως υποστηρίζει και ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.