Ελένη Δάβαρη: “Κάποια στιγμή η σύγκρουση Δήμου και κηπουρών, θα είναι μετωπική”

Για επικείμενη “μετωπική σύγκρουση” Δήμου και κηπουρών κάνει λόγο η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ελένη Δάβαρη σε ανάρτησή στο προσωπικό της προφίλ σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης. Αιτία η μεγάλη ηχορύπανση που προκαλείται από τα διάφορα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι κηπουροί για να καθαρίσουν τους κήπους πολυκατοικιών. Ηχορύπανση που όπως αναφέρει δεν έχει ώρα και δεν σέβεται Σάββατα και Κυριακές. Αναφέρεται δεν και στην εναπόθεση τόνων κλαδιών στα πεζοδρόμια από αυτούς, χωρίς όμως να ειδοποιούν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Και καταλήγει η κ. Δάβαρη “Κάποια στιγμή η σύγκρουση Δήμου και κηπουρών, θα είναι μετωπική“.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Η λήξη της ώρας κοινής ησυχίας, (όχι πάντα) σημαίνει αυτόματα από τους κηπουρούς, την έναρξη μαρσαρίματος της μηχανής τους. Κάθε μέρα ο κηπουρός του γείτονα, ο κηπουρός μιας πολυκατοικίας πέντε στενών παραπάνω, γκαζώνει ρυθμικά και δαιμονισμένα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί εγκατέλειψε την τσουγκράνα.

Υπάρχουν όμως, και άλλα θορυβώδη εργαλεία του οπλοστασίου των κηπουρών, οι χλοοκοπτικές μηχανές, και τα χορτοκοπτικά, οι φυσητήρες και οι απορροφητήρες κήπου, που χωρίζονται σε ηλεκτρικούς και βενζινοκίνητους. Οι δεύτεροι παράγουν μεγαλύτερο θόρυβο, αλλά έχουν και μεγαλύτερη ισχύ. Καθότι όμως είναι κατά κανόνα ακριβότεροι, επιλέγονται κυρίως από τους επαγγελματίες. Αν, δε, είναι και βενζινοκίνητος και δίχρονος, ο πονοκέφαλος είναι εγγυημένος.

Αλλά δεν μπορώ με τίποτα να υπομείνω, το ακανόνιστο μαρσάρισμα του φυσερού των φύλλων, είναι στην κορυφή των μισητών μου πραγμάτων που κάνουν θόρυβο. Πιθανόν, να είμαι υπερβολική, αλλά υπερβολικά είναι και τα ντεσιμπέλ που παράγουν αυτά τα βάρβαρα μηχανήματα, που έχουν μετατρέψει στις μέρες μας τον κηπουρό από έναν πράο, υπομονετικό και καλόκαρδο άνθρωπο της φύσης, σε έναν βάνδαλο τύπο.

Το αποκορύφωμα, τα φύλλα να τα πετάνε με το φυσερό στον δρόμο, χωρίς να τα μαζεύουν, να περνάνε τα αυτοκίνητα που φυσικά τα σκορπίζουν πέντε στενά πιο κάτω, με αποτέλεσμα, να φταίει η υπηρεσία καθαριότητας του κάθε Δήμου, που βρε παιδάκι μου, δεν διαθέτει έναν υπάλληλο για κάθε κηπουρό να του μαζεύει, αυτά που εκείνος έχει υποχρέωση.

Να αναφερθώ φυσικά, και στους τόνους κλαδιών που εναποθέτουν στα πεζοδρόμια, χωρίς να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία. Η μεταλλική σκούπα κύριοι κηπουροί, τα μαζεύει πιο καλά, το μηχάνημα είναι για τους ερασιτέχνες που βαριούνται.

Κάποια στιγμή η σύγκρουση Δήμου και κηπουρών, θα είναι μετωπική”.