Ίσως δούμε φως στην ολοκλήρωση της «Πεζογέφυρας πλησίον του ΙΚΑ»

Προς το τελικό στάδιο βαδίζουν επιτέλους οι πεζογέφυρες  «ΑΤΤΙΚΗΣ»  τα έργα των οποίων είχε πέσει σε αδράνεια εδώ και αρκετό καιρό. 

Σχετικά με την αποπεράτωσή τους είχε υποβάλει ερώτηση στις 25 Σεπτεμβρίου στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και ο νεοεκλεγείς βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, επισημαίνοντας πως τα ημιτελή και εγκαταλελειμμένα για μήνες έργα, μόνο προβλήματα δημιουργούν
Σύμφωνα δε με τα χρονοδιαγράμματα που τους κοινοποιήθηκαν από το υπουργείο φαίνεται ότι μέχρι αρχές Νοέμβρη η πεζογέφυρα θα έχει ολοκληρωθεί.

 Είναι έτοιμα τα μεταλλικά της μέρη ενώ έχουν ξεκινήσει και εργασίες στους δύο πυλώνες. Το αμέσως επόμενο διάστημα τοποθετούνται τα δύο μεταλλικά τμήματα, δεξιά και αριστερά και κατόπιν το μεσαίο τμήμα που θα ολοκληρώσει την πεζογέφυρα. 

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως το έργο “Κατασκευή Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής” περιλαμβάνει την κατασκευή έξι πεζογεφυρών ανάμεσά τους και οι πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής, είναι προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ και η απόφαση της ένταξής του στον Άξονα Προτεραιότητας “Ενίσχυση της Περιφερειακής Κινητικότητας και των Πολυτροπικών Μεταφορικών Συνδέσεων της Περιφέρειας Αττικής ” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική 2014 – 2020” έγινε το 2016 από την τέως Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. 

Οι πεζογέφυρες σχεδιάστηκαν το 2012 από την τότε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Όμως το έργο αυτό, που είχε χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης το 2015, δεν προχώρησε. Το 2016 το Υπουργείο Υποδομών έσυρε τα σχέδια για τις πεζογέφυρες από το συρτάρι, επικαιροποίησε τις μελέτες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, δημοπράτησε τις 6 πεζογέφυρες στην Αττική.

Ταυτόχρονα να θυμηθούμε ότι διεκδικήσε αυτές τις δύο πεζογέφυρες επί της Μεσογείων στο Δήμο μας ο νυν Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς το 2012 επι Δημαρχίας του. Η μία στην οδό Αγίας Τριάδος στη Μεσογείων και η άλλη στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Είμαστε ως Παράταξη απόλυτα ικανοποιημένοι που οι διεκδικήσεις μας όσο ήμασταν Δημοτική Αρχή τοτε και τώρα έχουν θετικό αποτέλεσμα για την Πόλη μας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

.

Σημείωση APimages: Σε πληροφόρηση από τον Δήμαρχο που είχαμε μας ανέφερε ότι δυο με τρεις από τις έξη θα έχουν πρόβλημα λόγου του ότι βρέθηκαν σε αρχαιολογικό χώρο κατά την εκσκαφή τους.

Τέλος μας ανέφερε ότι μπορεί να καθυστερήσει και λίγο παραπάνω χρονικά η πεζογέφυρα στο ΙΚΑ και να είναι παραδοτέα κατά τον Μάρτιο Απρίλιο πάντα από πληροφορίες που είχε.

Οι έξι πεζογέφυρες βρίσκονται  στα εξής σημεία: Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου), στη Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου (Δήμος Αθηναίων), στη Λεωφόρο Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής), στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης (Δήμος Παλαιού Φαλήρου), καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών στο Παλατάκι (Δήμος Χαϊδαρίου).