Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Παρέμβαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη στην ημερίδα του Υπουργείου Υποδομών...

Παρέμβαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη στην ημερίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Γιάννης Μυλωνάκης: «Η βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη μας, είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα»

Τις προτάσεις του Δήμου με στόχο την αποκλιμάκωση του κυκλοφοριακού φόρτου σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διατύπωσε συνοπτικά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, κατά τη σημερινή του παρέμβαση στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε συνεργασία, με τον ΟΑΣΑ  και το Growthfund, με αντικείμενο το νέο Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών της Αττικής.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Υπουργείου και του Οργανισμού για το νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής, ένα σχέδιο που θα διαμορφωθεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με όλους τους Δήμους της Αττικής και θα παρουσιαστεί, όπως προανήγγειλε ο Υφ. Μεταφορών κ. Βασίλης Οικονόμου, τον Μάιο του 2025. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταικούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Growthfund», Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, και άλλοι.

Στο πλαίσιο της βούλησης του Δήμου για τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας και σε συνέχεια και των συναντήσεων του κ. Μυλωνάκη με  στελέχη του ΟΑΣΑ καθώς ο σχετικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι σε άμεση συνάρτηση με  τις αλλαγές που επίκεινται στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής από τον Οργανισμό, ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη τα στελέχη του Υπουργείου και του Οργανισμού για τη πρωτοβουλία, έθεσε τρία ζητήματα τα οποία, μεταξύ άλλων, χρήζουν αντιμετώπισης στην Αγία Παρασκευή.

Το πρώτο σχετίζεται με την ανάγκη αξιοποίησης των χώρων στάθμευσης στους τρεις σταθμούς του Μετρό που βρίσκονται περιφερειακά της πόλης, με προτεραιότητα αυτούς του Χαλανδρίου, που έως τώρα είναι κλειστό, και της Δουκίσσης Πλακεντίας που δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα, για λόγους αποσυμφόρησης των όμορων δρόμων από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Παράλληλα ο κ. Μυλωνάκης επισήμανε πως με  δεδομένο ότι στην πόλη της Αγίας Παρασκευής  φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ο Δημόκριτος , που έχει περί του 2.500 εργαζόμενους και η ΕΡΤ, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών με στόχο την καλύτερη και λειτουργικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν τους παραπάνω προορισμούς, για την αποκλιμάκωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται συχνά στο κέντρο της πόλης.  

Τέλος, όπως σημείωσε το γεγονός ότι η Αγία Παρασκευή αποτελεί «αρνητικό παράδειγμα» που έχει σταθμό του μετρό εκτός των ορίων της, καθιστά κρίσιμη τη σύνδεση με κάποιο τρόπο, με την κεντρική πλατεία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.