Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92% – Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από Δούκα

Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92% – Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από Δούκα

Στο 93,86% της ενσωμάτωσης, τα επίσημα αποτελέσματα καταγράφουν ποσοστό 60,04% για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 39,96% για τον Χάρη Δούκα, στην εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, λέγοντάς του «προχωράμε όλοι μαζί».

Συνολικά ψήφισαν 212.269 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ , δηλαδή η συμμετοχή σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όπου ψήφισαν 303.223 ήταν κατά, περίπου 28,5% μειωμένη.

Στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες μετά και την ημίωρη παράταση που δόθηκε στην εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με διεκδικητές τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Βρετανία: Αποτέλεσμα εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 

Από τα πρώτα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά, ήταν της Μεγάλης Βρετανίας, όπου όπως την προηγούμενη Κυριακή στήθηκε μόνο ένα εκλογικό κέντρο σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Η κάλπη άνοιξε στις 10:00 τοπική ώρα και παίρνοντας παράταση μισής ώρας έκλεισε στις 4:30. Σε σύγκριση με την πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας σήμερα ψήφισαν μόνο 103 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν 266 άτομα.

Από την σημερινή εκλογική διαδικασία έλαβαν: Νίκος Ανδρουλάκης 71, Χάρης Δούκας 28. Επίσης καταγράφηκαν δύο άκυρα και δύο λευκά.

Παράταση στη διαδικασία

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ Χ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%.

Η σημερινή ψηφοφορία ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι τις 19:00 αλλά δόθηκε παράταση μισής ώρας επειδή υπήρξαν ουρές αλλά και τεχνικά προβλήματα με τα tablets.

Από το Ίλιον όπου ψήφισε το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Νωρίς το πρωί, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και δήλωσε:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία, αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.