Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δεύτερος γύρος εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή προέδρου. Αναμέτρηση Ανδρουλάκη –...

Δεύτερος γύρος εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή προέδρου. Αναμέτρηση Ανδρουλάκη – Δούκα

Photo//tanea.gr

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Άνοιξαν στις 7 το πρωί (13/10/2024) οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει  έως τις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, ψήφισε ο Χάρης Δούκας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία: Να αλλάξουμε πορεία».

Σημαντικό ρόλο στο β γύρο στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα  παίξει η συμμετοχή η οποία αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Η αναζήτηση των ψηφορόρων στις σημερινές εκλογές θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Για τον β΄ γύρο των εκλογών δεν καταβάλλεται αντίτιμο από τους ψηφοφόρους.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο. Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ εδώ μπορεί να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο ανά εκλογική περιφέρεια.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο  X(Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.