“Η Πόλη μας” Καταλήψεις και βανδαλισμοί, ώρα για αποφάσεις

Η  τελευταία κατάληψη με βανδαλισμούς, στο χώρο των ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, πέρα από την αυτονόητη και χωρίς περιστροφές καταδίκη της, είναι αφορμή για σκέψεις και προτάσεις  για λήψη μέτρων.

-Τα σχολεία μας, που κτίστηκαν και συντηρούνται από το λαό, είναι χώροι ιεροί, όπου οι εκπαιδευτικοί μας πρέπει να μεταλαμπαδεύουν την γνώση στα παιδιά όλων μας απρόσκοπτα. 

-Οι όποιες, πιθανόν και δίκαιες, διαμαρτυρίες των μαθητών, πρέπει να γίνονται με πολιτισμένο και νόμιμο τρόπο. Οι καταλήψεις, πολύ δε περισσότερο οι βανδαλισμοί, στις περισσότερες περιπτώσεις από ασήμαντες μειοψηφίες ανώριμων ατόμων, δεν λύνουν τα προβλήματα. Αντιθέτως, εκτρέπουν τις συζητήσεις σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που καλό θα ήταν να γίνουν.

-Δεν είναι δυνατόν οι Διευθυντές των σχολείων να επωμίζονται  αστυνομικά καθήκοντα ούτε να τους επιρρίπτονται τέτοιες ευθύνες, αφού ούτε στην αποστολή τους είναι ούτε τους αναλογούν.  

-Τα σχολεία μας είναι Δημοτική περιουσία, η προστασία της είναι ευθύνη του Δήμου και της Αστυνομίας έστω και αν το κεντρικό Κράτος επέρριψε στους Δήμους την ευθύνη χωρίς όμως τους ανάλογους πόρους.

Προτείνουμε στον Δήμαρχο, αντί για ευχολόγια,  να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, των Διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας και της Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, με θέμα την συζήτηση και λήψη απόφασης για την δρομολόγηση προληπτικών και αποτρεπτικών μέτρων, που θα εισαχθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Επίσης, συμφωνούμε με την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την επίλυση, κατά το δυνατόν, των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία των σχολείων.

Βασίλης Σάρκουλας

Οδοντίατρος-τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.