Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Υφ. Μεταφορών Βασίλη...

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Υφ. Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου

Γ. Μυλωνάκης:  « Στις προτεραιότητές μας η ουσιαστική βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη μας»

Ο σχεδιασμός του Δήμου για  τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη και οι ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με τον Υφ. Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και των συναντήσεων του κ. Μυλωνάκη με  στελέχη του ΟΑΣΑ καθώς ο σχετικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι σε άμεση συνάρτηση με  τις αλλαγές που επίκεινται στο συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής από τον Οργανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ενημέρωσε τον κ. Οικονόμου πως ο Δήμος έχει διασφαλίσει τους πόρους και ήδη εκπονεί σχετική μελέτη για την απόκτηση δημοτικής  συγκοινωνίας και πρόσθεσε πως μετά την ολοκλήρωση του σχετικού σχεδιασμού, σε συνεργασία και με τον ΟΑΣΑ, ο Δήμος θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, με κύριο γνώμονα τόσο την αποσυμφόρηση κεντρικών σημείων της πόλης, όσο και την απευθείας σύνδεση με το σταθμό του Μετρό.

Παράλληλα κατά τη συζήτηση ο κ. Μυλωνάκης έθεσε στον κ. Οικονόμου το θέμα της ανάγκης αξιοποίησης από την Αττικό Μετρό, του κλειστού έως τώρα χώρου στάθμευσης στο  Μετρό Χαλανδρίου για λόγους αποσυμφόρησης των όμορων δρόμων από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα ένα φαινόμενο που αντίστοιχα παρατηρείται και στην περιοχή πέριξ, του σταθμού μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου διαμήνυσε πως θα εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν και τόνισε πως θα είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με  τον Δήμο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μυλωνάκης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με τον κ. Οικονόμου είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση κυρίως για τη δημοτική συγκοινωνία που είναι απαραίτητη σε μία πόλη με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Αγίας Παρασκευής. Στόχος μας η δημιουργία, σε συνεννόηση και συνεργασία και με τον ΟΑΣΑ, ενός λειτουργικού δικτύου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας, την ενθάρρυνση της χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Ένα δίκτυο που θα ενώνει τις γειτονιές της πόλης, τους σταθμούς Μετρό και τις τοπικές αγορές.

 Πρόθεσή μας είναι στη σχετική διαβούλευση να συμμετάσχουν και οι τοπικοί σύλλογοι της πόλης μας, τους οποίους θα καλέσουμε να καταθέσουν τις προτάσεις τους και αφού αξιολογηθούν, θα αποσταλούν και αυτές στον ΟΑΣΑ, προκειμένου όλοι μαζί να συναποφασίσουμε το καλύτερο για την πόλη μας».

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.