Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Πρόθεση της δημοτικής Αρχής οι κοινωνικές δομές να μεταφερθούν στο κληροδότημα Κουτσούκου

Πρόθεση της δημοτικής Αρχής οι κοινωνικές δομές να μεταφερθούν στο κληροδότημα Κουτσούκου

Photo//aparaskevi-images.gr

Την πρόθεση της δημοτικής Αρχής να μεταφερθεί ένα μέρος ή το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου στο κληροδότημα Κουτσούκου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης κατά την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στις 2/10/24.

Αυτή ήταν η απάντηση σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Σταθόπουλου, για το πως σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί το κληροδότημα. Πρόκειται για κτίριο έκτασης περίπου 1000 τ.μ. με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους στην οδό Ευριπίδου 4-6 στην περιοχή του Κοντοπεύκου.

Εκεί θα μεταφερθούν τα δημοτικά ιατρεία, το ΚΑΠΗ, κλπ. ή οτιδήποτε μπορεί να χρηματοδοτηθεί σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη. Υπάρχει δε σοβαρό ενδεχόμενο, είπε, το επόμενο διάστημα να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις για κοινωνικές δομές. Ακόμη κι αν δεν προκύψει χρηματοδότηση πρέπει να διασφαλιστούν τα χρήματα με πόρους του Δήμου, ώστε να αξιοποιηθεί το κτίριο και έτσι να απελευθερωθούν οι χώροι που μισθώνονται και κοστίζουν αρκετά χρήματα στο Δήμο.

Ήδη έχουν γίνει τα βήματα που αφορούν την ολοκλήρωση των συμβολαίων και κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις από το Τμήμα Επιστασίας, όπως ενημέρωσε στη συνέχεια η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σιούλα. Υπάρχουν βέβαια ακόμη εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε το κτίριο να καταστεί κατάλληλο και προσβάσιμο.

Η Ιστορία του κληροδοτήματος Κουτσούκου

Σύμφωνα με έρευνα του aparaskevi-images.gr ο δημότης Αγίας Παρασκευής, Παντελής Κουτσούκος, απεβίωσε στις 18 Φεβρουάριου 1990 αφήνοντας ιδιόχειρη διαθήκη, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά την ψιλή κυριότητα του κτιρίου επί της οδού Ελπίδος 4-6 στο Κοντόπευκο (Ο.Τ. 222), εμβαδού 465 τ.μ. εντός συνολικού εμβαδού 1000 τ.μ.. Την δε επικαρπία παραχώρησε στη σύζυγό του. Όταν εκείνη απεβίωσε στις 16 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμος έγινε πλήρης κύριος 100% του κτιρίου.

Σκοπός της κληροδοσίας ήταν να δημιουργηθεί εκεί παιδικός σταθμός ή Οίκος Ευγηρίας ή Βιβλιοθήκη που θα φέρει την ονομασία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΗΛ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ”.

Εκκρεμούσε όμως η συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής της κληρονομιάς, διότι προϋπέθετε τη σύνταξη πρόσφατου τοπογραφικού διαγράμματος και κατόψεις των ορόφων. Αυτό το έργο ανατέθηκε σε ανάδοχο τον Οκτώβριο 2022, παραδόθηκε στον Δήμο και τον Μάιο του 2024 προωθήθηκε σε συμβολαιογράφο για την ολοκλήρωση της πράξης.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.