Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή Ειδική Λογοδοσία – Ανησυχία για το Γιαβάσειο και τους νομικούς χειρισμούς

Ειδική Λογοδοσία – Ανησυχία για το Γιαβάσειο και τους νομικούς χειρισμούς

Στα πλαίσια της Ειδικής Λογοδοσίας, με αφορμή ανάθεση της δημοτικής αρχής υπηρεσιών επισκόπησης και κατάθεσης πορίσματος επί των εκθέσεων του Γιαβάσειου που κατατέθηκαν από την μισθώτρια εταιρεία, ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις για το θέμα, ανέπτυξε τις θέσεις του ερωτώντας, σε τι ωφελεί να μπαίνουμε στην λογική των αντιδίκων και να πληρώνουμε υπηρεσίες εκτιμήσεων ακινήτων, ενώ έχουμε ακλόνητα νομικά όπλα,  τα άρθρα της σύμβασης. ” Είτε ένα εκατομμύριο εκτιμηθεί το ακίνητο, είτε τριάντα δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τους όρους της σύμβασης” είπε χαρακτηριστικά.

 Εξήγησε, επίσης, ότι δεν  είναι νόμιμη μία αυθαίρετη επιμήκυνση της διάρκειας της σύμβασης,  παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας και λόγους καθυστερήσεων αποδεδειγμένης υπαιτιότητας του ιδιοκτήτη τους ακινήτου. Αυτή η λογική δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα,  παραβιάζει τον ανταγωνισμό και  το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ανέφερε μάλιστα και την προσφορά του δεύτερου πλειοδότη, που ήταν 28.900,  δηλαδή 9000 σχεδόν μεγαλύτερη από το σημερινό μίσθωμα, το οποίο η μισθώτρια εταιρεία θέλει να μειώσει παρατείνοντας ταυτόχρονα και τον χρόνο μίσθωσης. Το μοναδικό όπλο της αγωγής των αντιδίκων είναι τα ότι επί προηγούμενης διοίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα 10 με 12 έγγραφα τους έμειναν αναπάντητα από τους Ζορμπά,  Σάρκουλα και Χάρχαρο. Αλλά και αυτή η αμέλεια εκ μέρους του Δήμου δεν είναι τόσο σοβαρή,  που να μπορεί να καταργήσει την σύμβαση. Με απόψεις και παρεμβάσεις συμβάλλουμε στην προστασία και στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.