Επειδή εδώ στην Αγία Παρασκευή χανόμαστε στη μετάφραση …

Photo//d3solutions

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το γαϊτανάκι του πολιτισμού – Είναι η πρώτη φορά που στην Αγία Παρασκευή διοργανώνεται ένα πολιτιστικό φεστιβάλ διάρκειας ενός μηνός με καταξιωμένα και γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Με μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Μέχρι τώρα βρισκόμασταν ανάμεσα στο φεστιβάλ του Κηποθέατρου Παπάγου και της Ρεματιάς Χαλανδρίου και αρκούμασταν σε ένα φτωχό 10ήμερο ποιοτικό μεν, για ολίγους δε. Με αποτέλεσμα την επίσκεψη των Αγιοπαρασκευιωτών στους όμορους δήμους για λίγη διασκέδαση. Τόσο γνωστά καλλιτεχνικά ονόματα είχε να δει η πόλη από το 2013, με μια μικρή φωτεινή εξαίρεση αυτή της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη το 2018. Όμως κι αυτό το φεστιβάλ έπεσε στο βωμό του πολιτικού παιχνιδιού και πολεμήθηκε από την πρώτη μέρα. Σε άλλους έφταιγε το κόστος, αν και ξεχνούσαν πόσο κόστισε η δική τους προσωπική προβολή στο παρελθόν (μην τα ξανά αναλύσουμε). Σε άλλους δεν άρεσε το πρόγραμμα και εκτίμησαν ότι έγινε πολύ βιαστικά, ότι πρόκειται για ένα πακέτο ασύνδετων εκδηλώσεων, που δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα πόλης πολιτισμού. Αλήθεια ποιος είπε ότι όλοι οι κάτοικοι σε μια πόλη έχουν τις ίδιες πολιτιστικές προτιμήσεις όσον αφορά τη διασκέδασή τους; Ποιος μπορεί να τους βάλει σε ένα καλούπι είτε κλασικό, είτε λαϊκό, είτε οτιδήποτε άλλο; Αν για παράδειγμα σε κάποιον δεν αρέσει το αρχαίο θέατρο γιατί θα πρέπει να του το επιβάλουμε και όχι να του προσφέρουμε μια εναλλακτική διασκέδαση; Ειλικρινά, είναι κρίμα ορισμένοι να αναλώνονται και να καταναλώνονται σε ανούσιες διαμαρτυρίες. Η πραγματικότητα έδειξε ότι ο κόσμος «αγκάλιασε» το φεστιβάλ πολιτισμού και η προσέλευση σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Αντιπολίτευση που κουράζει και κουράζεται – Με μεγαλοστομίες και εκφράσεις εντυπωσιασμού από μέρους της αντιπολίτευσης έχει γεμίσει το διαδίκτυο σε μόλις 9 μήνες θητείας της δημοτικής Αρχής Μυλωνάκη. (Ας αναρωτηθούν οι πρώην δήμαρχοι εκείνοι στους πρώτους 9 μήνες της θητείας τους τι έργο είχαν πράξει;) Ως γνώστες των πάντων προβαίνουν σε εύκολα συμπεράσματα για οτιδήποτε «κινείται και πετάει» από τη μεριά της συμπολίτευσης. Σπριντάρουν από το ξεκίνημα της 5ετίας με μόνο σίγουρο αποτέλεσμα να κουραστούν οι ίδιοι πολύ σύντομα και να κουράσουν τους δημότες. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει, υπάρχει χρόνος έως τις επόμενες εκλογές. Η υπερανάλυση των πάντων δεν είναι δημιουργική αντιπολίτευση, παρά ένα roller coaster που εκτροχιάζεται.

Η εξωστρέφεια του Δήμου Αγίας Παρασκευής –  Για πρώτη φορά παρακολουθούμε τον Δήμο να βγαίνει δυναμικά προς τα έξω και να προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Τα τελευταία χρόνια οι όποιες προβολές του Δήμου σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν, δυστυχώς, αρνητικές έως κάκιστες. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο σημερινός Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης. Με την παρουσία του στα ΜΜΕ προβάλει μια πόλη εξωστρεφή, δυναμική και ικανή να συμμετέχει ισάξια στην σύγχρονη απαιτητική κοινωνία. Μια πόλη που δεν έχει να επιδείξει μόνο την ΕΡΤ και τον «Δημόκριτο», αλλά ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης. Επιτυγχάνοντας έτσι μια θετική αντιμετώπιση από την κεντρική κυβέρνηση και λαμβάνοντας μόρια για συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα (κάτι που η πόλη έχει απίστευτα ανάγκη). Παράλληλα βλέπουμε και μια αυξημένη επικοινωνία με τους δημότες που ενημερώνονται άμεσα για όσα πραγματοποιεί η δημοτική Αρχή καθημερινά.

Προβολή ένθεν κακείθεν – Ας μην ξεχνάμε, ότι όσοι κατηγορούν τον κ. Μυλωνάκη για υπερπροβολή στα social media και οι ίδιοι αυτό το στόχο έχουν με τις συχνότατες σχεδόν επιγραμματικές ανακοινώσεις τους. Αυτός ο καταιγισμός ανακοινώσεων από μερίδες της αντιπολίτευσης αν και υποτίθεται ότι καυτηριάζει τα κακώς κείμενα, δεν δίνει λύσεις, παρά διατηρεί την εκάστοτε παράταξη στην επικαιρότητα.

Διεκδίκηση και πρωτοπορία – Ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης διεκδικεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το χώρο του ΕΘΙΑΓΕ πάνω από το πάρκο Νεαπόλεως και τα κτίσματα στην οδό Αιτωλίας, καθώς και τους χώρους που ήδη κάνει χρήση ο Δήμος, αλλά δεν του ανήκουν (γυμναστήριο Νότου και σχολεία συν πάρκο στην Νεαπόλεως). Βέβαια μια επίσκεψη και ορισμένες υποσχέσεις δεν αρκούν, θα πρέπει να πρεσάρει διακριτικά, αλλά επίμονα, για να έχει επιτυχές αποτέλεσμα. Πρωτοπορεί με την δημιουργία Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Ζωοφιλίας εστιάζοντας σε αυτό που το 90% plus των κατοίκων και αιρετών θεωρούν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αγίας Παρασκευής: την καθημερινότητα.

Είναι θέμα … αλλαγής – Και για όσους λοιδορούν το σύνθημα της νυν δημοτικής Αρχής «Αλλάζουμε», γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η όποια αλλαγή επέρχεται με προσπάθεια και αγώνα, χρειάζεται χρόνο και δεν έχει ένα κουμπάκι που το γυρνάς και αλλάζει. Γι’ αυτό, ας κάνουν λίγο υπομονή και ο χρόνος θα δείξει και θα τους δώσει το περιθώριο να κρίνουν και να κατακρίνουν τους σωστούς όμως στόχους αυτή τη φορά. Ή μπορεί και να επαινέσουν, ποιος ξέρει …

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.grΉ μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στοX(Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.