Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα

Γιάννης Μυλωνάκης: «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την παραχώρηση των εκτάσεων που είναι εντός των ορίων της πόλης μας με στόχο την αξιοποίηση τους»

Την έναρξη των διαβουλεύσεων μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ικανοποιηθεί η πάγια διεκδίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την παραχώρηση των εκτάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης και ανήκουν στο Υπουργείο, με στόχο να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών, σήμανε η συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Πρόκειται  κυρίως  για  την έκταση πάνω από το πάρκο Νεαπόλεως, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις οι οποίες φιλοξενούν κτηνιατρικές υπηρεσίες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), αλλά και την έκταση με τα κτίσματα- αποθήκες,  επί της οδού Αιτωλίας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής τόνισε στον Υπουργό τη σημασία να παραχωρηθούν και επίσημα στον Δήμο, οι χώροι εντός του Γυμναστηρίου (Νότου), εντός του Σχολείου (Νεαπόλεως), το πάρκο Νεαπόλεως (δίπλα από τα σχολεία), η έκταση όπου έχει κατασκευαστεί θεατράκι επί της οδού Νεαπόλεως (το οποίο βρίσκεται στα όρια με το Δήμο Παπάγου- Χολαργού).

Όπως επισήμανε ο κ. Μυλωνάκης, οι χώροι αυτοί, ήδη χρησιμοποιούνται από τον Δήμο  εδώ και δεκαετίες, ωστόσο η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση και να προχωρήσει στον σχεδιασμό της για την αξιοποίησή τους, όπου μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή μίας νέας παιδικής χαράς.

Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημασία επίλυσης του ζητήματος και τόνισε ότι άμεσα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διευθέτησή του, προκειμένου να παραχωρηθούν και επίσημα στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την εποικοδομητική συζήτηση και τη διάθεση συνεργασίας, επισημαίνοντας πως οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση του Υπουργείου για συνεργασία και παροχή διευκρινίσεων, όπου και αν απαιτείται.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.