Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Αγία Παρασκευή η πόλη μας “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”: «Άλλαξε» ο Μανωλιός…

“Αγία Παρασκευή η πόλη μας”: «Άλλαξε» ο Μανωλιός…

Ο Δήμαρχος προχώρησε σε εναλλαγή καθηκόντων δυο Αντιδημάρχων και στην δημιουργία  μιας «νέας»  Αντιδημαρχίας. Είναι νόμιμο δικαίωμα του Δημάρχου αλλά έχει και την υποχρέωση να ενημερώσει τους κατοίκους για τους λόγους που το έπραξε, αφού η απόφασή του αυτή συνέβη πριν καν συμπληρωθούν εννέα μήνες θητείας και έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ήταν εμφανές βέβαια ότι οι δυο Αντιδήμαρχοι που εναλλάχτηκαν δεν είχαν κάποια θετική συμβολή στο έργο που τους είχε ανατεθεί, αδιάφοροι ή αρνητικοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Θα έλεγε κανείς ότι είναι θετικό το να αντιλαμβάνεται τα λάθη του ο Δήμαρχος και να τα διορθώνει. Μπορεί όμως να ισχυριστεί ότι ένας αδιάφορος σε κάποια θέση Αντιδήμαρχος, θα είναι αποδοτικός σε άλλη;  Όχι ότι οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι (20 συνολικά στον αριθμό)είναι καλύτεροι, των περισσότερων ούτε τη φωνή τους δεν έχουμε ακούσει στα 27 Δημοτικά Συμβούλια.

Όσον αφορά στην νεοδημιουργηθείσα Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργικότητας αφού θα προσθέσει νέες αλληλοεπικαλύψεις καθηκόντων μεταξύ των Αντιδημάρχων.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος και για τις πρώτες επιλογές του και για τις πρόσφατες, επιλογές αποτυχίας όπως ομολογεί ο ίδιος. Ευχόμαστε τόσο αυτός όσο και οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι του Σύμβουλοι να πάρουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους στα σοβαρά, σύντομα. Η άσκηση διοίκησης του Δήμου δεν γίνεται με τα βιντεάκια και τις πληρωμένες αυτοδιαφημίσεις.

Βασίλης Σάρκουλας

Οδοντίατρος-πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.