Κατάσχονται τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών!

Την καμπάνα κινδύνου “κρούουν” δήμαρχοι της χώρας στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η βιασύνη που έδειξε πέρυσι για την συγχώνευση των νομικών προσώπων των δήμων αλλά και των σχολικών επιτροπών, έχει αφήσει πολλά κενά, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, που χρησιμοποιούνται για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, για τη συντήρηση αλλά και την επισκευή απρόσμενων ζημιών, που βέβαια είναι πολύ συχνές, λόγω της παλαιότητας των κτιρίων.

Οι δήμοι προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές επιτροπές, έχουν δημιουργήσει τραπεζικούς λογαριασμούς με τον ΑΦΜ του εκάστοτε δήμου αλλά με υπόλογους τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι σε γενικές γραμμές διαχειρίζονται τα χρήματα και γνωρίζουν τις ανάγκες των σχολείων τους.

Ωστόσο, όταν ένας δήμος έχει «κόκκινο» ΑΦΜ και υπάρχουν προς σε αυτόν εντολές κατάσχεσης χρημάτων για χρέη και οφειλές, δυστυχώς το σύστημα δεν αναγνωρίζει ως ακατάσχετο τον τραπεζικό λογαριασμό των σχολικών επιτροπών και «τραβάει» τα χρήματα για λογαριασμό του πιστωτή, καθώς αυτό που αναγνωρίζει είναι το «κόκκινο» ΑΦΜ του δήμου!

Η νέα μορφή των συγχωνευμένων σχολικών επιτροπών ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο αλλά χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν αρχίσει να εκταμιεύονται τώρα από τους δήμους, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το πρόβλημα της κατάσχεσης χρημάτων από τους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών έχει κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες μέρες και ήδη έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση προς το υπουργείο, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι «κόκκινοι» δήμαρχοι φοβούνται να πιστώνουν με χρήματα τους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών, υπό τον φόβο της κατάσχεσης, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην έχουν τους απαραίτητους πόρους για αναλώσιμα και συντηρήσεις. 

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.