“Η Πόλη μας”: Καταγραφή της «πραγματικότητας» ή ψεύδη και τοξικότητα;

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, επέλεξε να ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική απέναντι στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με συνεχώς αυξανόμενη οξύτητα και τοξικότητα. Για να τρέφει αυτή την τοξικότητα, που νομίζει ότι τον εξυπηρετεί, χρησιμοποιεί το ψεύδος και την παραπληροφόρηση. Θυμόμαστε όλοι την εκστρατεία της δήθεν  «καμένης γης» που παρέλαβε και τελικά αποδείχτηκε «φούσκα».

Πρόσφατα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε δήθεν «καταγραφή της πραγματικότητας». Από τα ψεύδη και παραπληροφορήσεις που αναφέρει ως «πραγματικότητα», σταχυολογούμε τα σημαντικότερα και του απαντούμε:

Γράφει:

-Πως σχεδόν όλες οι συμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε στον απολογισμό της η προηγούμενη διοίκηση, υπεγράφησαν το β’ εξάμηνο του 2023, λίγους μήνες δηλαδή πριν από τις εκλογές για ευνόητους λόγους…

Απαντούμε: Οι συμβάσεις που υπογράψαμε στο β΄εξάμηνο του 2023, αποτελούσαν είτε αποτελέσματα διαγωνισμών είτε τρέχουσες δαπάνες του Δήμου, όλες ψηφισμένες μήνες πριν την υπογραφή και από τον κ. Μυλωνάκη. Αν δεν υπογράφονταν, δεν θα έβρισκε ούτε χαρτί τουαλέτας όταν αναλάμβανε.

– Πως ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως και παρά τις εκκλήσεις του για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σειρά ζητημάτων και έργων (π.χ έλλειψη οικοδομικής άδειας στο κολυμβητήριο, τα γνωστά προβλήματα στο Δημαρχείο)

Απαντούμε: Ο κ. Μυλωνάκης ενημερωνόταν καθημερινά, ξεκινώντας λίγες μέρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, στο Γραφείο που του παραχωρήσαμε στο Δημαρχείο. Μπορεί να δημοσιεύσει τις «εκκλήσεις» του;

– Πως χάθηκε η χρηματοδότηση για το μεγάλο έργο της οδικής ασφάλειας

Απαντούμε: Το έργο χάθηκε, γιατί αναλώθηκε το μικρό χρονικό διάστημα που έπρεπε να έχει περατωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης επειδή ένας από τους εργολάβους κατέθετε συνεχώς ενστάσεις. Στον εργολάβο αυτό ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης έδωσε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ, μήνες πριν, για εργολαβία που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

– Πως αγοράστηκε από την προηγούμενη διοίκηση μηχανολογικός εξοπλισμός για την καθαριότητα σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις τρέχουσες

Απαντούμε: Ο μηχανολογικός εξοπλισμός αγοράσθηκε με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό που έγινε 4 χρόνια πριν, με σύμβαση με τον μειοδότη. Δεν γνωρίζουμε αν τα συγκεκριμμένα οχήματα  και μοντέλα είναι φθηνότερα σήμερα, ο Δήμαρχος πρέπει να το αποδείξει με στοιχεία. Γνωρίζουμε όμως (και γνωρίζει) ότι αν δεν είχαμε κάνει τότε την αγορά, σήμερα ο Δήμαρχος θα καθάριζε την πόλη με τα χέρια του.

– Πως μεταξύ άλλων σώθηκε στο παρά πέντε, αν όχι στο παρά ένα, η χρηματοδότηση για τη βίλα Ιόλα

Απαντούμε: Ποτέ δεν κινδύνεψε η χρηματοδότηση για το έργο αυτό, που οι προκάτοχοί του είχαν διεκδικήσει και κερδίσει, γιατί το έργο είχε δημοπρατηθεί, είχε ξεκινήσει και η χρηματοδότηση καταβαλόταν κανονικά.

– «Πως παρέλαβε παράνομες συνδέσεις στο ΔΕΔΔΗΕ για διαμερίσματα στην Αιγαίου Πελάγους» και «πως θα κληθούν από τον Εισαγγελέα και οι δύο πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Ζορμπάς και Γιάννης Σταθόπουλος».

Απαντούμε: Τον καλούμε άμεσα να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της υπόθεσης και αν κατηγορούνται για κάτι οι δυο πρώην Δήμαρχοι. Σημείωση: Στην ανακοίνωση απουσιάζει η αναφορά για «παράνομη σύνδεση» στο κτήριο του ΜΤΑ. Γιατί το «μάζεψε» στην ανακοίνωση;

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης νομίζει ότι απαξιώνοντας και συκοφαντώντας συνεχώς όλους τους προκατόχους του, θα «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα». Και ότι θα ξεχάσουν οι κάτοικοι ότι 9 μήνες αυτός είναι Δήμαρχος και κρίνεται γιατί  θα έπρεπε ήδη να έχει παρουσιάσει κάτι δικό του, αντί να κινείται μόνο με τα δικά μας έργα και να σπαταλάει τόσα πολλά χρήματα σε εταιρείες και συμβούλους. Νομίζει, αλλά θα διαψευστεί.

Βασίλης Σάρκουλας

πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.