Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ειρήνης

Ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ειρήνης

Στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της οδού Ειρήνης ξεκινούν αύριο Τετάρτη 18/9 οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα από την λεωφόρο Μεσογείων έως και την οδό Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων και κατασκευής των δικτύων άρδευσης και ηλεκτροδότησης.

Επισημαίνεται πως ειδικά για αύριο, οι εργασίες φρεζαρίσματος θα γίνουν μόνο στο τμήμα από την Μακεδονίας μέχρι την Μεσογείων και συνεπώς το τμήμα από την οδό Πελοποννήσου μέχρι και την Μακεδονίας, θα παραμείνει ανοικτό για τη διέλευση οχημάτων.

Τα έργα ασφαλτόστρωσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί, καιρού επιτρέποντος, περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι θα ενημερώνονται καθημερινά για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν στην περιοχή λόγω της εκτέλεσης των έργων, στη σχετική ημερήσια ενημέρωση που γίνεται από το Δήμο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την πόλη, μέσω της ιστοσελίδας, των κοινωνικών δικτύων, αλλά και του καναλιού  viber του Δήμου. 

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισημαίνει τα εξής:

« Ξεκινά η ασφαλτόστρωση σ΄ένα σημαντικό κομμάτι της οδού Ειρήνης στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης, για να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια της περιοχής. Όπως ίσως γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή ήμασταν αρνητικοί στην απόφαση της προηγούμενης διοίκησης να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης, χωρίς να έχει προνοήσει να προηγηθεί η κατασκευή του αγωγού ομβρίων, ενός απαραίτητου αντιπλημμυρικού έργου για την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής. Και αυτό γιατί πρακτικά σήμαινε πως όταν θα άρχιζαν τα έργα για τα όμβρια, ο δρόμος σε κάποια σημεία θα έπρεπε να ξανασκαφτεί. Δεν εισακουστήκαμε δυστυχώς.  Όταν αναλάβαμε προσπαθήσαμε σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια, να κατασκευαστεί ο αγωγός ομβρίων παράλληλα με το έργο της ανάπλασης εντός του 2024, αυτό όμως χρονικά δεν κατέστη δυνατό.

Με δεδομένο ότι το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση και άρα επικίνδυνο, πήρα την απόφαση να προχωρήσουμε στην ασφαλτόστρωση χωρίς άλλη αναμονή.  Προτεραιότητά μας προφανώς παραμένει η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου, που είναι απαραίτητο για την θωράκιση της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα».  

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.