Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή Γ. Μυλωνάκης: Η άγνοια μπορεί και να συγχωρείται, το θράσος όχι

Γ. Μυλωνάκης: Η άγνοια μπορεί και να συγχωρείται, το θράσος όχι

Καταλαβαίνουμε πως αν και έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος, κάποιοι εξακολουθούν να αρνούνται να συμβιβαστούν με το εκλογικό αποτέλεσμα. Δικαίωμά τους.

Δεν έχουν ωστόσο δικαίωμα, «τυφλωμένοι» από την εμμονική τους άρνηση να αποδεχθούν την πραγματικότητα, να λένε ψέματα και ανακρίβειες, που τους εκθέτουν και αναδεικνύουν την άγνοιά τους.

Τρανταχτό παράδειγμα ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος σε πρόσφατη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, επιστρατεύοντας μάλιστα και μία εντυπωσιακή φωτογραφία, εγκαλεί τη δημοτική αρχή ότι δήθεν δεν κατέθεσε έγκαιρα τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης για το αθλητικό κέντρο Νότου, που είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ύψους 2.7 εκ. ευρώ και χάθηκε η χρηματοδότηση.

Ξεκαθαρίζουμε  λοιπόν τα εξής προς ενημέρωση και του κ. Παπασπύρου:

1. Καμία μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης δεν μπορούσε να κατατεθεί προς χρηματοδότηση, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί ένα κτίριο στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (κωδικός πρόσκλησης 1.1.44.1), είναι η ύπαρξη Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ), όπως αναφέρεται ρητά και στο απόσπασμα από το κείμενο της πρόσκλησης που ακολουθεί: «….Τα προτεινόμενα κτίρια θα πρέπει να […] γ) είναι ενταγμένα σε εγκεκριμένο Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων του αρμόδιου ΟΤΑ Α’ Βαθμού (βάσει του Ν.4342/2015, άρ. 7, παρ. 12)…».

Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παπασπύρος ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν διαθέτει ακόμα Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ), καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό το ζήτημα. Από τις  πρώτες κινήσεις της νυν δημοτικής αρχής ήταν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του ΣΕΑΚ και έχει επιδοθεί σ΄έναν αγώνα δρόμου να προλάβει την ολοκλήρωσή του πριν την 31η.12.2024, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να επωφεληθεί επιτέλους από σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση των κτιρίων του.

2. Επίσης ο κ. Παπασπύρος θα έπρεπε να γνωρίζει πως μεταξύ των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο συγκεκριμένο ακίνητο είναι και η ολοκλήρωση της ρύθμισης των πολεοδομικών αυθαιρεσιών του, η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας, άρα και της απαραίτητης για την εκτέλεση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.  

Εκτός όμως από άγνοια ο κ. Παπασπύρος επιδεικνύει και προκλητικό θράσος. Αντί να χάνει χρόνο πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ας μας εξηγήσει:

  1. Γιατί όταν παρέδωσε,  στο Αθλητικό Κέντρου της Νότου όλες οι πυροσβεστικές φωλιές ήταν σκουριασμένες και χωρίς λάστιχα;
  • Επίσης γιατί δεν μερίμνησε, όσο ήταν Πρόεδρος, να μπει αντικεραυνική προστασία, με δεδομένο μάλιστα πως το Αθλητικό Κέντρο της Νότου είναι ουσιαστικά μέσα στο δάσος, σε μία κατάφυτη περιοχή, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται;

Ο κ. Παπασπύρος λοιπόν, αποδεικνύεται πως εκτός από άσχετος είναι και επικίνδυνος. Και καλά θα κάνει να αρχίσει να εκτιμά τη θεραπευτική αξία της σιωπής. Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.