Οι Επικεφαλής των παρατάξεων εύχονται για την νέα σχολική χρονιά

Γ. Σταθοπουλος: Καλωσορίζουμε την νεολαία των Σχολείων μας 

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,εκπαιδευτικοί και γονείς:

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό  αλλά συναρπαστικό,  ξεκινάει με τη νέα σχολική χρονιά 2024-5.

Ευχόμαστε σε όλους/ες καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία.

 Στη διάρκεια των πέντε χρόνων 2014-19 απο την θέση της Δημοτικής αρχής σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα,(Εκπαιδευτικοί-Ένωση Συλλόγων Γονέων-Σύλλογοι Γονέων) ανακατασκευασαμε όλα σχεδόν τα προαυλια των Σχολείων,βελτιώσαμε και αλλάξαμε την εικόνα τους με εργολαβίες ύψους 3 εκατ.€,στηρίξαμε την Σχολική κοινότητα υλικοτεχνικά,φέραμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,

ανακατασκευασαμε δυο γηπεδα 5χ5 Δημοτικών Σχολείων,αποκτήσαμε οικόπεδα για Νηπιαγωγεία κ.α

Πετύχαμε,επίσης,την ολοκλήρωση και λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αγίας Παρασκευής,ενός υπερσύγχρονου σχολείου 11.000τμ, πραγματικού στολιδιου  της πόλης μας,την χρηματοδότηση-δημοπράτηση του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια το οποίο ολοκληρώθηκε και ξεκινήσαμε την δανειοδότηση για την απόκτηση των πρ.Εκπαιδευτηρίων «Μακρη» για τα οποίο έχουμε  θετικές δικαστικές αποφάσεις. 

Τα προβλήματα των Σχολείων δεν σταματούν να υπάρχουν. 

Έτσι,απαιτείται να προχωρήσουν οι συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων που έχουν καθυστερήσει,να λυθεί το πρόβλημα των βρεφών και νηπίων που έμειναν εκτός παιδικών σταθμων(περισσότερα από πέρυσι),να προχωρήσει η ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ.α.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας.

         ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

                        πρ.Δήμαρχος 

        Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση 

     «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ.Παρασκευης»

***********************************************************************

Το μήνυμα του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, Γιώργου Οικονόμου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά και το σχολείο θα ζωντανέψει και θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα και θετική ενέργεια.

Θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να τα καλωσορίσω, ευχόμενος δύναμη και αισιοδοξία.

Ιδιαίτερες ευχές επίσης και στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους μια απαιτητική χρονιά, όπου θα χρειαστούν επιμονή και υπομονή για να πετύχουν τους στόχους τους.

Να ευχηθούμε και καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που θα είναι δίπλα στα παιδιά και θα συνεχίσουν με ζήλο και ευσυνειδησία να τα καθοδηγούν στον δρόμο της γνώσης και των αξιών.

Για να δημιουργήσουν τους αυριανούς πολίτες με πολλά εφόδια και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Αυτός ο κοινός στόχος για τους μαθητές των σχολείων, ας ενώνει τις προσπάθειες όλων μας.

Υγεία , καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά, σε όλη τη σχολική κοινότητα!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

****************************************************************************

Με την ευλογία της Εκκλησίας μας και τις ευχές όλων μας, ξεκινά αύριο η νέα σχολική χρονιά. Ένα νέο ξεκίνημα, δίνει ώθηση σε νέες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι αλήθεια ότι τόσο το εκπαιδευτικό μας σύστημα όσο και οι σχολικές μας υποδομές, χρειάζονται συνεχή εκσυγχρονισμό και φροντίδα.

Από την δική μας πλευρά, ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχαμε ως πρώτη προτεραιότητα την μέριμνα των σχολείων μας τόσο για την καθημερινότητά τους όσο και για μεγαλύτερες παρεμβάσεις με στόχο την ασφάλεια και την άνετη διαβίωση μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ήδη αυτό είναι ορατό σε πολλά σχολεία και θα γίνει ακόμη περισσότερο με την μεγάλη εργολαβία των 500.000 ευρώ που παραδώσαμε στην νέα Δημοτική Αρχή για να την υλοποιήσει, ελπίζουμε σύντομα. Στους μαθητές και στις μαθήτριες εύχομαι να έχουν μια εποικοδομητική και χρήσιμη νέα χρονιά.

Στους γονείς τους, που πάντα είναι στο πλευρό τους, να βλέπουν τα παιδιά τους να προοδεύουν. Και στους εκπαιδευτικούς που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά, υπομονή, δύναμη αλλά και ευόδωση των διεκδικήσεών τους για μια καλύτερη παιδεία.

Βασίλης Σάρκουλας πρ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

***********************************************************************

Συνδημότισσες και συνδημότες, η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς είναι ένα καινούριο συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και του πολιτισμού.

Όπως κάθε ταξίδι, έτσι και αυτό, ξεκινά με αισιοδοξία, δύναμη, ελπίδα και πολλά όνειρα. Ο στόχος όλων είναι ένας, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να αποκτήσουν γνώση και εφόδια για την πορεία τους στη ζωή.

Οι σχολικές αίθουσες είναι πάντα οι εκπαιδευτικές φωλιές που αναπτύσσεται ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα, στο περιβάλλον, εκεί που αναπτύσσονται δεξιότητες, ιδανικά και αξίες.

Η παράταξή μας «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» στέκεται δίπλα στην σχολική κοινότητα, με ένα στόχο η νέα αυτή σχολική χρονιά να είναι η πρώτη που τα προβλήματα όποτε παρουσιαστούν να επιλύονται άμεσα.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και στους αγαπητούς γονείς μια γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά.

Το Γραφείο Τύπου

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.