Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή Γιώργος Οικονόμου: Προτεραιότητα στην οικονομική διαχείριση ενός Δήμου, έχουν τα σχολεία και...

Γιώργος Οικονόμου: Προτεραιότητα στην οικονομική διαχείριση ενός Δήμου, έχουν τα σχολεία και τα παιδιά

Photo by aparaskevi-images.gr

Μια ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές μας κα σε αρκετά σχολεία, αφενός υπάρχουν ελλείψεις, και αφετέρου οικονομική στενότητα.

Εφιστούμε την προσοχή στη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία της πόλης μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσα λάθη κι αν είχαν γίνει στο παρελθόν (θυμίζουμε ενδεικτικά τα 800.000 εσωτερικού δανεισμού στον οποίον προέβη η προηγούμενη δημοτική αρχή -που λείπουν από την φετινή χρονιά – και το περίπου 1.000.00 από πιστώσεις ΣΑΤΑ , που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπλαση της πλατείας Αη – Γιάννη, επειδή χάθηκαν τα χρήματα της Περιφέρειας λόγω αμέλειας εγγραφής στο Κτηματολόγιο), θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να εξασφαλίσει ΑΜΕΣΑ χρήματα στους διευθυντές των σχολείων και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ελπίζουμε ότι οι λόγοι της πρόσφατης παραδοχής της αδυναμίας του Δήμου να “εξοφλήσει έξοδα ΔΕΚΟ της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και όσων λογαριασμών εκδόθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες για τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, και  ότι αυτά θα αποπληρωθούν σταδιακά” έχουν εκλείψει.  Δεν μπορούμε  να αποδεχθούμε καμία  αμέλεια σε βάρος των σχολείων της πόλης μας.

Προτεραιότητα στην οικονομική διαχείριση ενός Δήμου, έχουν τα σχολεία και τα παιδιά.

Επίσης, καλό θα ήταν με τις εμπλοκές της διαγωνιστικής διαδικασίας που συμβαίνει πολύ συχνά και φέτος είχε ως αποτέλεσμα η εργολαβία συντήρησης των σχολείων να ξεκινήσει πολύ αργά, να εξετάσετε την πρόταση του επικεφαλής της Νέας Αρχής, που αγνόησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για διαδικασία  με τις διατάξεις για Συμφωνία Πλαίσιο, που θα εξασφαλίσει για τέσσερα χρόνια τον βέλτιστο χρονικό προγραμματισμό και τις οικονομίες κλίμακας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr  Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.