“Αλλάζουμε”: Σήμερα κάποιοι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και πόσο «πολιτισμένοι» είναι….

Χθες Τετάρτη 28/8, η δημοτική Αρχή, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη από τον κανονισμό, επέλεξε να παρουσιάσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου «Αγία Παρασκευή, Πόλη Πολιτισμού 2024».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της Αγίας Παρασκευής. Ένα φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα και το οποίο περιλαμβάνει 27 διαφορετικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 7 διαφορετικά σημεία της πόλης με τη συμμετοχή κορυφαίων και εγνωσμένου κύρους καλλιτεχνών, όπως είναι οι συνδημότες μας, Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη, η Λυδία Κονιόρδου, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Αιμίλειος Χειλάκης, ο Αλέξανδρος Ρήγας και άλλοι πολλοί.
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης ζήτησε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να «αγκαλιάσουν» σε κλίμα συναίνεσης, ένα θεσμό που φιλοδοξεί να ενισχύσει το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης.

Και το αποτέλεσμα; Το ακριβώς αντίθετο! 

Προκαλεί πραγματική θλίψη πως μία πρωτοποριακή για την πόλη πρωτοβουλία, στάθηκε αφορμή για την εκδήλωση προσωπικών επιθέσεων, προσβλητικών υπαινιγμών, ψευδών ειδήσεων και ανακριβειών. Η συζήτηση ήταν για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά αντ΄αυτού τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης περί άλλων τύρβαζαν. 

Είπαν ότι το ποσό που αφιερώνεται στον πολιτισμό είναι υψηλό ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του Δήμου, ενώ είναι 0.5%!, είπαν ότι κακώς επελέγησαν πολλοί χώροι και όχι ένας για τις εκδηλώσεις!, είπαν ότι έπρεπε ο Δήμος να διοργανώσει μόνος τους τις καλλιτεχνικές παραγωγές!…
Και τι δεν είπαν. 

Σαν έτοιμοι -και συνεννοημένοι- από καιρό περίμεναν να βγάλουν «χολή», αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο και πόσο «πολιτισμένοι» είναι τελικά. 

Φαίνεται ότι αφού δεν «πούλησε» το σενάριο «καταργείτε τον πολιτισμό», είπαν να δοκιμάσουν κάτι άλλο….

Αισιόδοξη εξαίρεση οι παρατάξεις «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» του κ. Γ. Οικονόμου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Η. Τσιμπουκάκη, και «Φυσάει Κόντρα» του κ. Παναγιώτη Αντωνίου, οι οποίοι κατέθεσαν με νηφαλιότητα και εποικοδομητικό τρόπο, τις απόψεις τους. 

Παραμένουμε συντονισμένοι και alert για τις ανακοινώσεις που θα βγάλουν αύριο… Τους γνωρίζουμε καλά…. Δεν περιμέναμε να τους μάθουμε τώρα…

Όλοι κρινόμαστε. Από τους πολίτες όμως και μόνο.

“Αλλάζουμε” Δημοτική Παράταξη

*************************************************************************

Ακολουθεί η Ανακοίνωση Δημοτική Παράταξης “Νίκη των Πολιτών” πριν τη συζήτηση στο Δ.Σ.

«Νίκη Πολιτών»: Ποιος θα εισπράττει τα έσοδα των εισιτηρίων;

Ο Δήμος μας θα παρουσιάσει πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο.

Κάποιες από αυτές, οι θεατρικές μάλλον, θα έχουν εισιτήριο 10€.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα χρήματα θα τα εισπράττει η Εταιρεία, που ταυτόχρονα μας έχει «πουλήσει» τις εκδηλώσεις και μάλιστα ακριβά, διότι τότε η Εταιρεία θα εισπράττει υπέρογκα ποσά.

Τα χρήματα από τα εισιτήρια αυτά είναι δίκαιο και λογικό να τα εισπράττει ο Δήμος μας.

Εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα!

28 Αυγούστου 2024

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο X (Twitter).

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.