Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή “Νέα Αρχή”: Το θέμα δεν είναι να το παραδέχονται ψιθυριστά, αλλά να...

“Νέα Αρχή”: Το θέμα δεν είναι να το παραδέχονται ψιθυριστά, αλλά να το διορθώσουν (VD)

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η πανάκριβη μελέτη ΣΒΑΚ (χρηματοδοτημένη κατά 80% από ιδίους πόρους του Δήμου!) της περιόδου Ζορμπά-Σαρκούλα, που την υπερψήφισε χθες η δημοτική αρχή Γιάννη Μυλωνάκη και η παράταξή του Γιάννη Σταθόπουλου είναι καταστροφική για την διαχείριση της κυκλοφορίας.

Αντί για Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας η πόλη μας αποκτα ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι δημότες και οι επαγγελματίες.

Με την μονοδρόμηση βασικών δρόμων όπως η Αγίου Ιωάννου (μόνο άνοδος) και την αντιδρόμηση άλλων, διοχετεύεται στην πόλη, χωρίς πρόδρομες ενέργειες έργων στάθμευσης και διεξόδου σε βασικές περιφερειακες αρτηρίες, ένας κυκλοφοριακος φόρτος που θα δημιουργήσει απόλυτη ασφυξία και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Αυτή είναι η αλήθεια και την λέμε ανοιχτά στους δημότες καταψηφιζοντας το σκέλος αυτό του ΣΒΑΚ που είναι καταστροφικό για την πόλη και την αγορά.

Οι δημότες που αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα με την κυκλοφορία, σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν εύκολα, ούτε να φθάσουν, ούτε να βγουν από τα σπίτια τους.

Κάναμε πρόταση στην δημοτική αρχή να δώσει εντολή στον ανάδοχο μελετητή, σύνταξης εναλλακτικής πρότασης κυκλοφοριακης διαχείρισης για ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Και δεν είναι μόνο η Αγίου Ιωάννου. Είναι σχεδόν όλοι οι βασικοί δρόμοι που μονοδρομούνται και σε μεγάλο βαθμό τροποποιείται η κυκλοφοριακή κατάσταση πέραν πάσης λογικής. Αγνοώντας βασικά στοιχεία του κυκλοφοριακού φόρτου που επιβαρύνεται δραματικά τις ώρες αιχμής από τα εκπαιδευτήρια.

Γιατί ψιθυριστά , όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εμπειρος μηχανικός Κώστας Κρητικίδης, το παραδέχονται μεν ( Στο 2.09 του βίντεο “έχει απόλυτο δίκιο”…μιλούσε ο Γιώργος Οικονόμου”) αλλά αποδέχονται στην ψηφοφορία…το λάθος.

Τους προειδοποιούμε ότι πρέπει να το ξαναδούν και να το ξαναμελετήσουν πριν δημιουργηθούν δυσάρεστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον Δήμο μας.

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή

Γιώργος Οικονόμου

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.