Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Νίκη των Πολιτών Εξελίξεις για το «Μακρή» – Προχωρά η απαλλοτρίωση

Εξελίξεις για το «Μακρή» – Προχωρά η απαλλοτρίωση

Θετικές οι εξελίξεις για την απαλλοτρίωση του ΟΤ119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή» στην Αγία Παρασκευή. Απορρίφθηκε η αίτηση αποχαρακτηρισμού του ακινήτου ως χώρος σχολείου που είχε καταθέσει η ιδιοκτήτρια.

Για την απόφαση του δικαστηρίου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, κάνοντας γνωστό πως απορρίφθηκε η αίτηση αποχαρακτηρισμού του ΟΤ119 ως χώρο σχολείου. Έτσι η απαλλοτρίωση του ακινήτου των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή στον Τσακό έρχεται ένα βήμα πιο κοντά. Πλέον ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει στον ορισμό της τιμής μονάδας για την απαλλοτρίωση.

Στον χώρο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διαχρονικά επιδιώκει τη δημιουργία δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, τα οποία έχει ανάγκη η περιοχή, όπως άλλωστε υποστηρίζει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης. ,

Την απόφαση χαίρετησε και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, τονίζοντας πως από την περίοδο της θητείας της «Νίκης Πολιτών» είχαν υπάρξει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη δανείου απόκτησης της έκτασης αλλά και απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε απαράδεκτες τις συνθήκες συνωστισμού και στέγασης των μαθητών.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Νίκη των Πολιτών”

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.