Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΣΠΑΥ Τοποθετήθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού στη θέση Τρίστρατο το...

Τοποθετήθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού στη θέση Τρίστρατο το παρατηρητήριο

Ένα νέο σύγχρονο παρατηρητήριο τοποθετήθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στη θέση Τρίστρατο, με στόχο να προστατευθούν ένα από τα πιο όμορφα και πυκνόφυτα τμήματα του βουνού.

Το νέο σημείο αποτελεί, σύμφωνα με τον φορέα, τμήμα του μεγάλου έργου αντιπυρικής προστασίας που υλοποιεί μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και βρίσκεται σε μια από τις πλέον κρίσιμες τοποθεσίες.

Όπως ανέφερε ο Σύνδεσμος, παρέχεται η δυνατότητα επιτήρησης ενός μεγάλου τμήματος στον βόρειο τομέα του Υμηττού, στο σταυροδρόμι των δασικών δρόμων που ενώνει την Αγία Παρασκευή με τον Χολαργό και την Παιανία.

Στην τελετή παράδοσης του νέου παρατηρητηρίου, παρέστησαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ & δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου & δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα Μάκης Τάρλας (εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Αγίας Παρασκευής) και Μιχάλης Τράκας – (αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παπάγου Χολαργού), ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού αντιπύραρχος Νίκος Βλαχογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Λογοθέτης & στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Επίσης το παρών «έδωσαν» και οι άγρυπνοι φρουροί του βουνού- οι εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού) και της ΔΑΠΑΧΟ (Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού), που ξεκίνησαν ήδη τη στελέχωση του νέου παρατηρητηρίου πυροφύλαξης.
«Οι εργασίες πρόληψης και η ενίσχυση των υποδομών αντιπυρικής προστασίας συνεχίζονται σε όλο τον Υμηττό», κατέληξε ο ΣΠΑΥ.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.