Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Σύλλογος Τσακού – Ένα σημαντικό ξεκίνημα για την πόλη μας

Σύλλογος Τσακού – Ένα σημαντικό ξεκίνημα για την πόλη μας

Με εντυπωσιακή παρουσία, πάνω από 60 εκπρόσωποι Συλλόγων, τοπικών φορέων, Σωματείων,Συλλογικοτήτων και ευαισθητοποιημένων πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού με θέμα  την συζήτηση και συγκρότηση  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

24 τοποθετήσεις αναφέρθηκαν για το σύνολο των θεμάτων:

Απόλυτη προστασία του Υμηττού, κατάργηση του νομικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμούς, καταπατήσεις, εκχερσώσεις και γενικά αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα του. Ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με διαμόρφωση μονοπατιών, καθαρισμούς, ανάδειξη της ιστορίας και του φυσικού του πλούτου.

Ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση, καμιά  επιχειρηματική δραστηριότητα. Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την πυροπροστασία.

Ίδρυση και στελέχωση Δασαρχείου Υμηττού.

Καμιά επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και του DEREE.

Η έκταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαιρουμένων των κτιριακών εγκαταστάσεων (χωρίς καμιά επέκταση) να αποδοθεί στην Πόλη και τους κατοίκους της αποκλειστικά σαν πράσινος ελεύθερος χώρος αναψυχής.

Όχι στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων της Πόλης. Ακύρωση της απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Αγίας Τριάδας σε επιχείρηση.

Προστασία του Λόφου Τσακού, χωρίς την επέκταση της οδού Κριεζώτου σε βάρος του δάσους.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Εκτός από δεκάδες ενεργούς πολίτες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων Τσακού, Κοντοπεύκου – Παραδείσου, Πευκακίων, Αλληλεγγύη για όλους, Δίκτυο Αλληλεγγύης, της Επιτροπής Κατοίκων Αγίας Τριάδας, της Επιτροπής Κατοίκων Λόφου Τσακού, των Συλλογικοτήτων Στέκι Αναξαγόρα και Ανοιχτής Συνέλευσης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής ΣΕΔΑΠ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου, της Επιτροπής Ειρήνης, των ομάδων πεζοπορίας ΜΟΝΟΠΑΤΑΔΕΣ και του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Σταθόπουλος, Ηλίας Τσιμπουκάκης, Παναγιώτης Αντωνίου, Ελίνα Σταματάκη και η τοπική εφημερίδα Αμαρυσία.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.