Αρχική ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΣ ΖΟΜΠΟΛΑΣ Νίκος Ζόμπολας: Για Αμερικάνους μας πέρασε η MILORA;

Νίκος Ζόμπολας: Για Αμερικάνους μας πέρασε η MILORA;

.

Διάβασα με έκπληξη τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας σας για το «Γιαβάσειο» και τις απαιτήσεις του εργολάβου, της “Milora”.

Έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις :

-7 εκ € σε αυτό το σημείο της Ερμού αγοράζεις 100 τμ. Εμπορικής χρήσης, όχι ολόκληρο οικόπεδο. Τα 99 χρόνια μίσθωση είναι αγγλοσαξονικό σύστημα, για Αμερικάνους μας πέρασαν;

-Ο εργολάβος γνώριζε τα πάντα ή σχεδόν τα πιο σημαντικά θέματα όσον αφορά το ακίνητο, άρα αν δεν του αρέσει μπορεί να αποχωρήσει και να πάρει την ζημιά, έτσι είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν άλλοτε ζημιές και άλλοτε κέρδη.

-Διαχρονικά οι δημοτικές Αρχές δεν είχαν την επάρκεια σε πολιτικό προσωπικό και σε υπηρεσίες για την εκμετάλλευση τέτοιων ακινήτων. Η απόφαση του πρώην αντιδημάρχου όμως κυρίου Κονταξή να το μισθώσει με τους όρους αυτούς τότε ήταν σχετικά επιτυχημένη όπως και η μετέπειτα διευκόλυνση μισθωμάτων της προηγούμενης δημοτικής Αρχής που συμμετείχα κι εγώ, για την ολοκλήρωση του έργου.

Στο διά ταύτα, ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ δεν πρέπει να δοθεί πλέον στον εργολάβο, είναι σχεδόν δεδομένο νομικά ότι θα δικαιωθεί ο Δήμος.

Η δική μου πρόταση είναι να αναληφθεί η κυριότητα εκ νέου από τον δήμο (εφόσον αποχωρήσει ο εργολάβος) και να χτιστεί με πόρους και χρηματοδότηση του δήμου μια εμπορική επένδυση η οποία θα μπορεί δυνητικά να αποφέρει στον δήμο έως και 300,000-500,000€ μισθώματα τον χρόνο και να αξίζει ως αποκλειστική περιουσία του δήμου πλέον δεκάδες εκατομμύρια (από 20-30 εκ τουλάχιστον).

ΝΙΚΟΣ ΖΟΜΠΟΛΑΣ

π. Αντιδήμαρχος Διοίκησης 

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.