Σπύρος Παπασπύρος: ‘Όχι άλλο κάρβουνο, κύριε Μυλωνάκη

Όλες οι Δημοτικές Αρχές, παντού και διαχρονικώς, στις ανακοινώσεις τους χρησιμοποιούσαν την υπερβολή πότε για να τονίσουν τις θετικές εξελίξεις  και πότε για να υποβαθμίσουν τις αρνητικές. Η ουσία όμως όσων έλεγαν δεν απείχε από την πραγματικότητα, την αλήθεια. Ελάχιστοι μετρημένοι στα δάκτυλα, ήταν και είναι οι Δήμαρχοι που ανακοινώνουν   παντελώς ψεύτικα στοιχεία, , δυστυχώς μεταξύ τους και ο σημερινός δικός μας κ. Γιάννης Μυλωνάκης και μάλιστα χωρίς καμμία ντροπή.

Έως προσφάτως, κατηγορούσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι άφησε «καμμένη γη». Ότι, λόγω αυτού, δεν είχε χρήματα για να κάνει έργα, για να λειτουργήσει τον Δημοτικό Κινηματογράφο και την Θεατρική Ομάδα, για να αλλάξει τις καμμένες λάμπες στους δρόμους, για, για, για. Επίσης την κατηγορούσε ότι δεν συνέταξε τον Προϋπολογισμό του 2024 και ότι αναγκάσθηκε να τον συντάξει αυτός και άλλες ανοησίες.

Ανακαλύφθηκε όμως από τις Υπηρεσίες, ότι όταν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Γενικός Γραμματέας και η στρατιά των Ειδικών Συμβούλων του Δημάρχου, συνέταξαν τον Προϋπολογισμό τον Φεβρουάριο, έκαναν ένα «μικρό λαθάκι» 2.000.000 ευρώ. Λάθη γίνονταν και θα γίνονται πάντα και θα βρίσκονται και μέχρι εδώ καλά. Αφού όμως βρέθηκε ότι ο Δήμος, όταν παραδόθηκε η διοίκηση στις 31 Δεκεμβρίου, διέθετε στα Ταμεία του αυτό το σημαντικό ποσόν, άρα ο ισχυρισμός περί «καμμένης γης» ήταν αναληθής, δεν θα έπρεπε να ανασκευάσει ο κ. Μυλωνάκης τις άδικες κατηγορίες του, να πει ένα «συγγνώμη, λάθος»; Το να κάνει λάθος ο ίδιος (του τα λέει μάλιστα και ο φιλικός προς αυτόν κ. Οικονόμου) και να φταίει ο προκάτοχός του, μόνο ο κ. Μυλωνάκης θα μπορούσε να το ισχυρισθεί, όπως έκανε με ανακοίνωσή του, σε υβριστικό μάλιστα ύφος, προς τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται στο όνομά μου (έχουμε πει για τις εμμονές του), με αναφορά στον Δημοτικό Κινηματογράφο, να ερωτηθώ λέει εγώ, γιατί «αυτός θα τον λειτουργήσει από 15 Ιουλίου, τον είχε προγραμματίσει, ήταν έτοιμος κλπ. Θα τον ρωτήσω όμως κι εγώ:

-Αν δεν εύρισκε το «λαθάκι» του των 2.000.000 ευρώ, για να βάλει τα χρήματα στην αναμόρφωση που θα εισηγηθεί στις 15/7 (μέχρι τότε δεν υπήρχαν) θα τον λειτουργούσε;

-Αν τον είχε προγραμματίσει από καιρό και πήγαιναν όλα σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, γιατί 3 μέρες πριν την έναρξή του δεν έχουμε το πρόγραμμά προβολών, γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμμία από τις προβλεπόμενες νόμιμες  διαδικασίες;

Δεν χρειάζονταν να ανακαλυφθούν τα 2.000.000 ευρώ για να λειτουργήσει ο Κινηματογράφος (και στο Κοντόπευκο, να μην το ξεχνάμε), χρήματα υπήρχαν και θα μπορούσε να το προγραμματίσει και οργανώσει από πολύ νωρίτερα. Αλλά τα χρήματα έπρεπε να δοθούν  με απ΄ευθείας ανάθεση στον εργολάβο της πλατείας του ΑηΓιάννη, έχουμε και «υποχρεώσεις».

Υπάρχουν και αρκετά άλλα, πολύ σοβαρότερα, αλλά θα τα πούμε μετά τις 15 Ιουλίου.

Σπύρος Παπασπύρος

τ. Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.