“Αλλάζουμε”: 4 χρόνια αδράνειας και ούτε μία συγγνώμη

Μία προς μία κάθισε και μέτρησε τις λέξεις του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Βασίλης Σάρκουλας, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του, σχετικά με τις δράσεις του Δήμου στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με αφορμή και την πρόσφατη φωτιά που απείλησε την πόλη μας.

Θα του συστήναμε αντί να μετρά τις λέξεις μας, να αρχίσει να μετρά αυτά που έγιναν επί θητείας της παράταξης του σε έναν τομέα τόσο κρίσιμο όπως είναι αυτός της Πολιτικής Προστασίας. Αν και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα έπιανε ούτε τη βάση.

Το ζήτημα  της αποτελεσματικής προστασίας της πόλης και των πολιτών είναι πολύ σοβαρό και δεν χωρά μικροπολιτικές, λαϊκισμούς και αντιπαραθέσεις. Ωστόσο μας προκαλεί ,να  ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά κάποια πράγματα, για να μην υπάρχουν σκιές.

  • Στην ανακοίνωση του μας εγκαλεί ότι δεν προσλάβαμε έγκαιρα  έκτακτο προσωπικό και ότι δήθεν απομακρύναμε την προϊσταμένη της υπηρεσίας. Απαντάμε ξεκάθαρα πως φέτος προσλάβαμε το προσωπικό που χρειαζόμασταν και όχι το προσωπικό που θα το «χρησιμοποιούσαμε» και ως πασπαρτού για να «γεμίζουν» τυχόν προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως έκανε η δική του παράταξη προκαλώντας  το κοινό αίσθημα .Μάλιστα το προσωπικό αυτό προσελήφθη βάσει ενός ρεαλιστικού σχεδίου που διαμορφώσαμε για τις επιχειρησιακές μας ανάγκες και ακολούθως εκπαιδεύθηκε κατάλληλα, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε περίπτωση κινδύνου. Δεν απομακρύναμε την προϊσταμένη, όπως ισχυρίζονται. Παραμένει στην υπηρεσία της. Τοποθετήσαμε νέα προϊσταμένη η οποία έχει ειδικές σπουδές πάνω στη διαχείριση φυσικών καταστροφών γιατί θέλουμε  στις διευθύνσεις μας να προΐστανται άνθρωποι με  εξειδίκευση στο αντικείμενο που έχουν να διαχειριστούν. Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα λέει ο κ. Σάρκουλας περί «άσκοπης και άτοπης» μετακίνησης προσωπικού στις υπηρεσίες μας, με συνέπεια δήθεν να υπολειτουργούν. Είναι προφανές ότι ο Σαρκουλας δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών όπου η παράταξη του εν ενέργεια Δημάρχου δεν μπήκε καν στο δεύτερο γύρο. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή του ότι όλα ήταν καλά και δεν πρέπει να γίνει καμία αλλαγή  στις διευθύνσεις του Δήμου.
  • Πότε ακριβώς είχε ο Δήμος Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που να είναι εγκεκριμένο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εμείς δεν το γνωρίζουμε; Όταν ο Δήμαρχος αναφέρεται σε Σχέδιο πολιτικής προστασίας αναφέρεται στα θεσμοθετημένα σχέδια  ‘ΙΟΛΑΟΣ’, ‘ΒΟΡΕΑΣ’, ‘ΔΑΡΔΑΝΟΣ’, ‘ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ’ και ‘Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών Εξαιτίας Δασικής Πυρκαγιάς και όχι σε σχέδια εσωτερικά της υπηρεσίας. Τα 4+1 σχέδια Πολιτικής προστασίας, ο Δήμος όφειλε να τα έχει από το 2020 και να τα επικαιροποιεί σύμφωνα με της οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το σχέδιο ‘ΙΟΛΑΟΣ’ και το  ‘Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών Εξαιτίας Δασικής Πυρκαγιάς΄ ψηφίστηκαν από το ΔΣ μόλις στις 24/4/2024 και με βάση αυτά και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς πραγματοποιήθηκε όλος ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου. Αλλά που να το γνωρίζει αυτό ο κ. Σάρκουλας ο οποίος για παράδειγμα επέλεξε να αποχωρήσει από  το Δημοτικό συμβούλιο, όταν ψηφιζόταν το σχέδιο Ιόλαος;
  • Το νέο πυροσβεστικό όχημα το παρέλαβε η νυν διοίκηση τον Απρίλιο μετά από συντονισμένες ενέργειες, καθώς η πρώην Δημοτική αρχή πότε δεν ασχολήθηκε. Προφανώς και τα οχήματα αγοράστηκαν επί της προηγούμενης θητείας καθώς είναι αδύνατο μέσα σε 6 μήνες να ψηφίσεις προϋπολογισμό και να τρέξεις διαγωνισμό για την αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων, ωστόσο ο Δήμος φρόντισε να είναι επιχειρησιακά και να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για τη χρήση τους
  • Σχολιάζει, καυστικά μάλιστα, ο κ. Σάρκουλας τη χρηματοδότηση που λάβαμε από το Πράσινο  Ταμείο για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, σημειώνοντας ότι την πήραν όλοι οι Δήμοι. Πήραν όλοι οι Δήμοι κύριε Σάρκουλα 100.000 ευρώ όπως εμείς; Το ποσό το πήραμε αφού καταθέσαμε ένα πολύ άρτιο τεχνικό δελτίο, κάτι που εσείς ποτέ δεν κάνατε στο παρελθόν.
  • Και επειδή μιλάτε κύριε Σάρκουλα για διεκδικήσεις. Τι ακριβώς διεκδίκησε ο πρώην Δήμαρχος κ. Ζορμπάς από τον ΣΠΑΥ αυτά τα 4 χρόνια; Η πρώην διοίκηση έδινε στον Σύνδεσμο 81.000 ευρώ  τον χρόνο, αλλά όπως μαθαίνουμε ο πρώην Δήμαρχος εμφανίστηκε στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΣΠΑΥ μόνο τις 2 πρώτες φορές και έκτοτε έλαμψε διά της απουσίας του.

Και τέλος στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Σάρκουλα δεν μιλάνε για σκοινί. Ούτε εμείς, ούτε οι πολίτες έπαθαν αμνησία και θυμόμαστε πολύ καλά τις «εξαιρετικές» σας επιδόσεις στην κακοκαιρία «Ελπίδα». Καλύτερα μην ξύνετε πληγές.  

**************************************************************************

Β. Σάρκουλας: «Oύτε μια αλήθεια του Γ. Μυλωνάκη για την Πολιτική Προστασία»

Την ανακοίνωση της διοίκησης του Γιάννη Μυλωνάκη για την Πολιτική Προστασία σχολίασε με καυστικό τρόπο η παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας». Σε δελτίο τύπου της, η ελάσσων αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Βασίλη Σάρκουλα, ανέφερε:

« Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, στην εβδομαδιαία “ενημέρωσή” του, έγραψε ένα κείμενο 900 λέξεων που περιέχει όμως ένα σωρό ψέματα, ανακρίβειες και συκοφαντίες. Κάτι που συνηθίζει από την προεκλογική περίοδο. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη φωτιά στον Υμηττό, όπου πράγματι στελέχη της Πολιτικής μας Προστασίας, παρότι ελάχιστα πια, έδωσαν από την πρώτη στιγμή τον καλύτερο εαυτό τους, όπως έκαναν πάντα και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Β. Σάρκουλας

Στην ανακοίνωση-ενημέρωσή του: Λέει ότι “στελέχωσε την αρμόδια υπηρεσία μας με ανθρώπους που είναι σωστά εκπαιδευμένοι και έχουν την τεχνογνωσία να ανταποκριθούν σε μία έκτακτη κατάσταση”. Η αλήθεια είναι διαφορετική, όχι μόνο δεν προσλήφθηκε (αυτό πράγματι για πρώτη φορά) έγκαιρα έκτακτο προσωπικό, αλλά μετακινήθηκαν και έμπειροι μόνιμοι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας σε άλλες Υπηρεσίες. Και όταν η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αναφορά ότι δεν βγαίνουν οι βάρδιες και σημαντικά σημεία (είσοδος στο βουνό, “τρίστρατο“ και αλλού) δεν φυλάσσονται, την απομάκρυνε με συνοπτικές, “δημοκρατικές“ διαδικασίες.

Άλλωστε, η άσκοπη και άτοπη μετακίνηση προσωπικού που επιβάλλει με το “έτσι θέλω”, με αποτέλεσμα Υπηρεσίες να υπολειτουργούν, ήταν και το αντικείμενο της σφοδρής αντίδρασης και της πρόσφατης στάσης εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου. Υπερηφανεύεται γιατί “για πρώτη φορά” ο Δήμος διαθέτει Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Σχέδιο. Πάντα υπήρχε και η τελευταία φορά που επικαιροποιήθηκε ήταν πέρσι, επί της δικής μας θητείας, και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφέρει τα οχήματα, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα που διατέθηκαν για τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δεν λέει όμως ότι αυτά αγοράστηκαν όλα επί της θητείας μας και πρόσφατα μας κατηγόρησε ότι κακώς τα αγοράσαμε. Όταν τα χρειαστήκαμε όμως, τα είχαμε. Το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα το παραλάβαμε από τον ΣΠΑΥ τον Νοέμβριο του 2023 και όχι τελευταία, όπως προσπαθεί να περάσει με φωτογραφίες και ανακοινώσεις.

Λέει ότι “διεκδίκησε και έλαβε επιχορηγήσεις”. Είναι η έκτακτη επιχορήγηση του Κράτους, που πήραν ΟΛΟΙ οι Δήμοι για τον καθαρισμό των οικοπέδων, πώς δηλαδή τη διεκδίκησε; Λέει ότι οι προκάτοχοί του προσλάμβαναν έκτακτο προσωπικό με κριτήρια τη συγγένεια. Είναι ένας κοινός συκοφάντης, ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι καιρός ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Δεν εκλέχτηκε για να προωθήσει τα συμφέροντα των κακών ιδιωτικών συμφερόντων, απαξιώνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες. Ή μήπως γι΄ αυτό ήθελε τελικά να εκλεγεί δήμαρχος;».

Δημοτική παράταξη “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.