Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ T.V Δήλωση του Βασίλη Ζορμπά στο Δ.Σ. που αυξάνει αντί να απαντά τα...

Δήλωση του Βασίλη Ζορμπά στο Δ.Σ. που αυξάνει αντί να απαντά τα ερωτήματα (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένας αναβρασμός στις πολιτικές σχέσεις μεταξύ του πρώην Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και του νυν Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με θέμα τη λύση της σύμβασης του έργου του δημαρχείου και το ποιος πταίει.

Εξαιτίας αυτού ο κ. Ζορμπάς στη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. (3/7/24) προέβη σε δημόσια δήλωση. Τόνισε δε, πως την τιμή τη δική του και της οικογένειάς του κανένας Χαρδαλιάς και κανένας «Αρχάγγελος της Κάθαρσης» δεν μπορεί να την προσβάλει.

Μίλησε για την «αλήθεια που δεν μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε έναν προπαγανδιστή αποφασισμένο, που πιστεύει στο ψέμα και ταυτόχρονα πληρώνει για να διαδώσει και το ψέμα».

Όσον αφορά το 1,4 εκ ευρώ της 1ης ΣΣΕ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμος δεν οφείλει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Το νέο ήταν ότι, η επιστολή που έστειλε το 2022 στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη έγινε με προσυνεννόηση και δεν δημιουργεί κανένα νομικό θέμα ή υποχρέωση γιατί δεν υπογράφτηκε ποτέ νέα σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας που να αφορά το ποσό της 1ης ΣΣΕ.  Διερωτάται, γιατί η Περιφέρεια δεν ενημέρωσε ποτέ το Δήμο που ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα και γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις εργασίες που γίνονταν και τα χρήματα που ξοδεύονταν. Και γιατί συνέχιζαν τι εργασίες αφού υπήρχε πρόβλημα με τον εργολάβο.

Κάλεσε τον κ. Χαρδαλιά να διερευνήσει τα ερωτήματα αυτά και να αποδώσει στις Υπηρεσίες του τις ευθύνες τους.

Μίλησε για «γκεμπελική προπαγάνδα» σχετικά με το τοπογραφικό, όπου αναφέρθηκε σε «αφωνία» του Δημάρχου και του κ. Κρητικίδη σχετικά με το «λάθος» στο τοπογραφικό, το οποίο δημιουργήθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Το χαρακτήρισε ξανά ως «παραμυθάκι» που είπαν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και αφορούσε μια αμελητέα διαφορά για το κτίσμα σε σχέση με την έκτασή του. Αντέτεινε ως επιχείρημα ότι οι εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αυτή που εντέλει τον κέρδισε σε λάθος τοπογραφικό στηρίχτηκαν; Ξαφνικά τον Ιούνιο του 2023 αντιλήφθηκαν το «λάθος» τοπογραφικό;

Ο κ. Χαρδαλιάς, είπε, θέλει να μετακυλήσει τις ευθύνες των Υπηρεσιών του για να “φτιάξει” τη νέα διακήρυξη του διαγωνισμού και τα τεύχη δημοπράτησης; Ο ίδιος και η παράταξή του αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε ευθύνη για την διάλυση της εργολαβίας.

Αναλυτικά παρακολουθείστε τη δήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακούγοντας τα όσα είπε ο κ. Ζορμπάς δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάποιες σκέψεις και ερωτηματικά.

Οι θέσεις αυτές του κ. Ζορμπά και της παράταξής του ήταν ήδη γνωστές από τις ανακοινώσεις του στο διαδίκτυο. Μάλιστα, είχαμε προβεί σε δημοσίευση άρθρου αναλύοντας με στοιχεία τις ανακρίβειες  σε ανακοίνωση της «Αγίας Παρασκευής η πόλη μας». Όπως και είχαμε δημοσιεύσει απάντηση του κ. Χαρδαλιά μέσα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τώρα όμως προέκυψαν νέα ερωτήματα.

Για το 1,4 εκ. ευρώ

Με ποιόν έγινε η προσυνεννόηση για την επιστολή προς τον κ. Πατούλη και τι σκοπό είχε; Ήλπιζε να παραπλανήσει κάποιον; Και ποιος ήταν αυτός; Η Περιφέρεια; Ο εργολάβος; Ήταν ίσως ένας τρόπος να επιτευχθεί η αναζήτηση του ποσού από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, στον οποίο απευθύνθηκε, γιατί ίσως θα βοηθούσαν πιο εύκολα έναν δήμο απ’ ότι την Περιφέρεια; Ή τον απλό πολίτη, γιατί μην ξεχνάμε ότι βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο;

Γιατί, έμπλεξε στην όποια προσυνεννόηση, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί ευθέως, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που μας καταλόγιζε την πληρωμή του ποσού, να φέρει απλά το θέμα στο Δ.Σ. και να ακολουθηθεί μια ομαδική ξεκάθαρη νόμιμη οδός βάση των όσων όριζε η σύμβαση του έργου; Γιατί, δεν είπε κουβέντα για προσυνεννόηση στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε τότε; Γιατί, επέλεξε να βρεθεί εκτεθειμένος;

Για το «λάθος» τοπογραφικό

 Οι περισσότερες απόψεις λένε ότι πράγματι δεν είναι τόσο σοβαρό το «λάθος» και πιθανά αναμενόμενο έπειτα από τόσα χρόνια και τις αλλαγές στον τρόπο δημιουργίας ενός τοπογραφικού. Και προφανώς  Περιφέρεια και εργολάβος ασχολήθηκαν με αυτό όταν έφτασαν στο σημείο που θα επηρέαζε την κατασκευή.

Ένα τόσο εύκολο «λάθος» γιατί λοιπόν δεν το διόρθωσαν στο Δήμο όταν το ζήτησε η Περιφέρεια; Γιατί επέλεξε την «αφωνία», για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του κ. Ζορμπά, και ούτε καν έστειλε μια έγγραφη απάντηση; Το aparaskevi-images.gr, για του λόγου το αληθές, αναζήτησε τις έγγραφες οχλήσεις της Περιφέρειας προς το Δήμο και έλαβε την απάντηση, ότι είναι αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται και προς το παρόν δεν μπορούμε να τις λάβουμε.

Και τέλος, όλες αυτές τις ερωτήσεις (περί έργου και χρημάτων) που αναφέρει στη χθεσινή δήλωσή του γιατί δεν τις υπέβαλε προς τον τότε Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη όσο ήταν Δήμαρχος; Τότε που η αντιπολίτευση ζητούσε να γίνεται έλεγχος της προόδου του έργου από το Δήμο και ζητούσε ενημέρωση από τον κ. Ζορμπά λαμβάνοντας ως απάντηση αοριστίες;

Γενικότερα

Ο κ. Ζορμπάς έχει μια περίεργη προτίμηση στον Γκαίμπελς και τις μεθόδους του, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για «γκεμπελική προπαγάνδα» όταν θέλει να κατηγορήσει πολιτικούς αντιπάλους του. Δυστυχώς, ο συνειρμός που γίνεται δεν είναι ευχάριστος (sic). Θα μπορούσε απλώς να μιλήσει για προπαγάνδα…

Ανέβασε ακόμη ψηλότερα το επίπεδο αντιπαράθεσης με τον νυν Περιφερειάρχη. Κατηγορεί τον κ. Χαρδαλιά ότι έχει πρόθεση να «φτιάξει» τη νέα διακήρυξη του διαγωνισμού και τα τεύχη δημοπράτησης; Τι εννοεί ο κ. Ζορμπάς βάζοντας τη λέξη ‘φτιάξει’ σε εισαγωγικά;

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Γιατί λοιπόν τόσος πανικός και θυμός από τη στιγμή που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σχετικά με την έρευνα και το διαχειριστικό έλεγχο που διεξάγεται; Λίγη υπομονή χρειάζεται.

Είναι πλέον σαφές ότι οι ισχυρές γέφυρες που ένωναν στο παρελθόν τον κ. Ζορμπά με την Νέα Δημοκρατία έχουν γίνει … λεπτές κλωστές έτοιμες να σπάσουν εντελώς. Η αρνητική πορεία άρχισε όταν ως Δήμαρχος κατηγορούσε live την κυβέρνηση. Τώρα άνοιξε μέτωπο με τον εκλεκτό της Πειραιώς και μάλιστα με οξείς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα θα φτάσουν σε ευήκοα ώτα στους γαλάζιους. Δεν είναι τυχαίο το ότι στις δημοτικές εκλογές η Ν.Δ. δεν στήριξε έναν υφιστάμενο δήμαρχο που προέρχονταν από το ίδιο το κόμμα. Όμως, «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα» και δυστυχώς ο δρόμος που επέλεξε ο κ. Ζορμπάς, όσο αυτός παραμένει στην παράταξη, μόνο κακό μπορεί να κάνει στην αυτοδιοικητική πορεία του νυν επικεφαλής Βασίλη Σάρκουλα.

Πολλά τα ερωτηματικά και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα λάβουμε απαντήσεις. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η Περιφέρεια που υλοποιεί το έργο. Όμως με τη λανθασμένη διαχείριση του προβλήματος από τη Διοίκηση Ζορμπά ένας ολόκληρος Δήμος βρέθηκε εκτεθειμένος. Όπως και να έχουν τα πράγματα αναμένουμε με αγωνία την εξέλιξη των γεγονότων, όπως επίσης και το να δούμε, αν θα αντιδράσει ή όχι ο κ. Χαρδαλιάς.  

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.