Συνεδρίασε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Βορείου τομέα 

Με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, καθώς και την επικαιροποίηση –κατόπιν προτάσεων των Δήμων- της υπ’ αριθμ. 704716/09-06-2023 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Λουκίας Κεφαλογιάννη περί απαγόρευσης διέλευσης και διαμονής σε πρόσωπα και οχήματα σε εθνικούς δρυμούς, άλση και δασικού δρόμους όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, συνεδρίασε την Τρίτη (2/7) το Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.  

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της οργάνωσης των χώρων καταφυγής του πληθυσμού μετά από εκδήλωση σεισμού.  Τα εν λόγω στοιχεία έχουν δώσει οι Δήμοι και η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας τα έχει αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, επισημάνθηκαν το σημείο άμεσης συγκέντρωσης των Υπηρεσιών της Π.Ε.Β.Τ.Α, όπως και  ο εναλλακτικός χώρος λειτουργίας του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης των κτιρίων.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης έδωσε το λόγο στην Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Δρ. Ασημίνα Κούρου, η οποία έκανε ενδελεχή παρουσίαση των δράσεων του Οργανισμού, στους παριστάμενους.

Συζητήθηκαν επίσης, οι προτάσεις των Δήμων για αλλαγές σε δασικούς δρόμους, που θα κλείνουν και θα υπάρχει  απαγόρευση διέλευσης και διαμονής σε πρόσωπα και οχήματα σε εθνικούς δρυμούς και άλση, όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα ανωτέρω θα εκδοθεί άμεσα νέα απόφαση απαγόρευσης από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΒΤΑ.

Στη συνεδρίαση προέδρευσε -αναπληρώνοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά- η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη παρουσία του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Χαχλάκη. Στο ΠΕΣΟΠΠ συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γ.Μυλωνάκης, ο δήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β.Ξυπολυτάς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Π.Π των Δήμων της Π.Ε.Β.ΤΑ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του ΣΠΑΠ, των Εθελοντικών Οργανώσεων, του ΟΑΣΠ, του Κέντρου Ερευνών Δημόκριτος, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.