ΕΚΤΑΚΤΟ – Δασική πυρκαγιά στον Υμηττό στα Γλυκά Νερά, οι καπνοί είναι ορατοί από την Αγία Παρασκευή (VD) (Ανανεώνεται)

aparaskevi-images.gr

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα (3 Ιουλίου 2024, 2:45μμ) στον Υμηττό πάνω από το γήπεδο των Γλυκών Νερών. Οι καπνοί έγιναν ορατοί και στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται από μικρές εστίες που ξεκίνησαν από το κοιμητήριο Παιανίας. Για την προσπάθεια κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνδράμουν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παρούσα και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής η οποία συνέδραμε την Πυροσβεστική στο έργο της κατάσβεσης με 1 μεγάλο και 2 μικρά Πυροσβεστικά οχήματα, 1 υδροφόρα και προσωπικό.

Μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας προτρέπει όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Προληπτικά απομακρύνθηκαν και οι εργαζόμενοι του αμερικανικού κολεγίου στην Αγία Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από την πλευρά που βρίσκονταν τα σπίτια της περιοχής, με το κυρίως μέτωπο να κινείται προς την κατεύθυνση ΣΔΑΜ – Μονής Αγ. Ιωάννου Κυνηγού.

Πιθανή αίτια: Σύμφωνα με πληροφορίες του Δήμου Παιανίας, από πτώση drone φέρεται να ξέσπασε η φωτιά.  Την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή και τα προσήγαγαν. Όλοι τους έχουν οδηγηθεί στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.

Συνεχείς πτήσεις πυροσβεστικών ελικοπτέρων πάνω από την περιοχή Τσακός Αγίας Παρασκευής (Photo by APimages)

ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)
  • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)
  • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( 4:17μμ): Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Γλυκά Νερά νωρίτερα σήμερα. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια από αέρος και εδάφους για την πλήρη κατάσβεσή της.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.