Στον Χολαργό και με τη… βούλα η ΔΟΥ Ψυχικού

ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στην αναδιοργάνωση του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Αττικής προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τη Δευτέρα 1/7. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών – μητρώου καθώς και εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων & έκδοσης στοιχείων επηρέασε την Εφορία Χολαργού.

Στη ΔΟΥ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 100, όπως προσχώρησε το τμήμα του Ψυχικού και μετεξελίσσεται στη 8η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης.

Επισημαίνεται ότι η μονάδα είναι αρμόδια για:

· παραλαβή κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία)

· εξυπηρέτηση/καθοδήγηση των φορολογουμένων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ

· θέματα σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών.

Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων γίνεται με:

· προσυνεννόηση, ψηφιακά στην εφαρμογή “Τα Ραντεβού μου”, μέσα από την πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp,

· απευθείας φυσική παρουσία
Για υποθέσεις των παραπάνω αρμοδιοτήτων οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται:

· ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου” και στην εφαρμογή “τα ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp

· τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.

Πλέον, το κτήριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου εξυπηρετεί περίπου 300.000 πολίτες, καθώς η μονάδα είναι πλέον αρμόδια για τους Δήμους Παπάγου – Χολαργού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Πεντέλης και εσχάτως, Φιλοθέης – Ψυχικού.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.