Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έφυγε το ΕΚΑΒ με έδρα την Αγία Παρασκευή στο βόρειο Τομέα και...

Έφυγε το ΕΚΑΒ με έδρα την Αγία Παρασκευή στο βόρειο Τομέα και εγκαταστάθηκε στο Δήμο Κηφισιάς – Εγκαινιάστηκε ο νέος σταθμός του ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία

Έφυγε το ¨ΕΚΑΒ¨Με έδρα την Αγία Παρασκευή στο βόρειο Τομέα και εγκαταστάθηκε στο Δήμο Κηφισιάς

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας του Δήμου Κηφισιάς, στο δημοτικό χώρο που έχει παραχωρηθεί για να στεγάζεται η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, στη Νέα Ερυθραία.

Τα εγκαίνια έγινα, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, του Βουλευτή Β1 του Βόρειου Τομέα της ΝΔ και τέως Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, και του πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, ο Πανωσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς με τον Πατέρα Γεώργιο του Ι.Ν. Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας, τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ Κύριλλου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς στις δηλώσεις του εξέφρασε, την ικανοποίησή  του κάνοντας αρχικά λόγο για «μια ιστορική μέρα» στον Δήμο Κηφισιάς.  «Η δημιουργία του νέου σταθμού του ΕΚΑΒ για εμάς ήταν ένα όραμα πολλών  ετών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επικαλούμενος και την εμπειρία του από την παλιότερη θητεία του ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ ο κ. Ξυπολυτάς υπογράμμισε πως η «παρουσία του ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία θα μειώσει κατά το ήμισυ τον χρόνο απόκρισης των ασθενοφόρων στις περιοχές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και θα σώσει εκατοντάδες ζωές, απαλύνοντας τον πόνο χιλιάδων κατοίκων στον Δήμο μας, αλλά και των όμορων Δήμων. Γιατί όταν καλείς ένα ασθενοφόρο, ο χρόνος απόκρισης δεν μετριέται σε δευτερόλεπτα, αλλά σε αναπνοές. Αναπνοές που σε φέρνουν πιο κοντά στη ζωή ή στο θάνατο».

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε την ίδρυση της νέας κινητής ιατρικής μονάδας του ΕΚΑΒ, ως μία από «τις χαρούμενες  μέρες» στην πολιτική του πορεία. Απευθυνόμενος στον κ. Ξυπολυτά έδωσε την πραγματική διάσταση της σημασίας του νέου έργου: «Στην πολιτική κάνουν πολλά πράγματα, αλλά αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ δεν μπορούν πολλοί να το συνειδητοποιήσουν. Αυτό το έργο θα σώσει τις ζωές κάποιων ανθρώπων, που θα συνεχίσουν να είναι για περισσότερα χρόνια με τις οικογένειές τους, γιατί το ασθενοφόρο θα πάει δέκα λεπτά νωρίτερα. Κάποιοι άλλοι αντίστοιχα, θα έχουνε καλύτερη ποιότητα ζωής». Στη συνέχεια εξήρε την πολυετή προσφορά και το έργο του προέδρου του ΕΚΑΒ, και συνεργάτη του, κ. Παπαευσταθίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου μιλώντας μεταξύ άλλων, με τη «γλώσσα των αριθμών» παρουσίασε κάποια ποιοτικά στοιχεία της Υπηρεσίας, για να δείξει τη σημασία του νέου σταθμού στη Νέα Ερυθραία.  «Το ΕΚΑΒ καλείται να διαχειριστεί καθημερινά περίπου 1000 περιστατικά με περίπου 60 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. Από αυτά τα 200-300 περιστατικά είναι στο Βόρειο Τομέα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να έχουν χωροθετηθεί τα ασθενοφόρα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ελαχιστοποιούν τους χρόνους, που απαιτούνται για να φτάσουν στα συμβάντα. Απαιτείται λοιπόν να είναι χωροθετημένο μέσα στους Δήμους.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.