Μυλωνάκης, Ζορμπάς, Σταθόπουλος για την καθυστέρηση στην ανέγερση του νέου Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής (VD)

.

Στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV καλεσμένοι ο Γιάννης Μυλωνάκης Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Γιάννης Σταθόπουλος πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και ο Βασίλης Ζορμπάς πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σε μια συζήτηση για την καθυστέρηση στην ανέγερση του νέου Δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση στράφηκε στην καταγγελία του Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά για το λάθος στο τοπογραφικό και την αδιαφορία του Δήμου στο να το διορθώσει.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε επί τω πλείστον σε ήρεμα επίπεδα, με μια εξαίρεση το οξύ ύφος στις απαντήσεις του κ. Ζορμπά. Υπήρξε όμως μια εμφανής αύρα από τους πρώην δημάρχους στροφής των ευθυνών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στον ανάδοχο του έργου.

Ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης μίλησε για έλλειψη ενημέρωσης από την προηγούμενη δημοτική Αρχή για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν, σημείωσε βέβαια ότι σε μια μελέτη είναι δυνατόν να υπάρξουν λάθη, τα οποία όμως οφείλουν να διορθωθούν. Διότι από τον Ιούνιο 2023 είχε ζητηθεί από τον Δήμο να διορθώσει το τοπογραφικό του έργου.

Ο κ. Σταθόπουλος στράφηκε προς τον εργολάβο, διερωτώμενος, μήπως εκείνος υπήρξε παραπάνω απαιτητικός και αρνητικός προς το έργο από την πρώτη στιγμή, παρότι προέβη σε ενστάσεις για να το κερδίσει με αποτέλεσμα την 2χρονη καθυστέρηση εκκίνησης των εργασιών. Σαφώς υπάρχει και ευθύνη της Περιφέρειας. Είμαστε ενωμένοι και όλοι συμφωνούμε ότι θα ολοκληρωθεί το Δημαρχείο, είπε.

Ο κ. Ζορμπάς επέμενε ότι είναι παραμύθι τα περί λάθους στο τοπογραφικό αφού η διαφορά είναι ασήμαντη της τάξης του 1% (35-40τμ στα 4 στρεμ.). Αναρωτιέται γιατί οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκίνησαν το έργο και  τον Ιούνιο του 2023 ανακάλυψαν λάθος στο τοπογραφικό. Μίλησε ξεκάθαρα για «Γκεμπελική προπαγάνδα» της Περιφέρειας, ένα ψέμα και ένα παραμύθι! «Άθλια η τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά στο περιφερειακό συμβούλιο» κατά τον κ. Ζορμπά. Την ευθύνη την έχουν ξεκάθαρα οι υπάλληλοι της Περιφέρειας τους οποίους προσπαθεί να προστατέψει ο σημερινός Περιφερειάρχης «Αρχάγγελος της κάθαρσης».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης μίλησε για μεγάλη αντίφαση στα λεγόμενα του κ. Ζορμπά. Από την άμεση ενημέρωση που έχει τα 35τμ απόκλιση δεν είναι ασήμαντα, μπορεί να αποφέρουν μια διαφορά στην ανωδομή στο κτίσμα ή στα θεμέλια. Αλλάζει τη θέση του κτίσματος, άρα δεν είναι καθόλου παραμύθι. Μίλησε και για την δέσμευση του κ. Ζορμπά προς τον πρ. Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για το 1.4 εκ. € της 1ης ΣΣΕ. Υπάρχουν παραλείψεις, λάθη και ευθύνες. Αυτό που προέχει είναι η δέσμευση του κ. Χαρδαλιά ότι θα ολοκληρωθεί το Δημαρχείο.

Στους δημότες μας έμεινε εν τέλει μια απορία:  Αφού, κατά Ζορμπά, ήταν ασήμαντη η διαφορά γιατί δεν διορθώθηκε άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να είμαστε με «καθαρό κούτελο» στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Περιφέρεια; Μήπως δεν είναι και τόσο ασήμαντη και επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό; Γιατί ο κ. Μυλωνάκης είπε πως η διαφορά αυτή αλλάζει τη θέση των ραμπών πρόσβασης στα υπόγεια!!! Η απλή λογική λέει ότι αυτό δεν είναι ευκολάκι …. από άποψης σχεδιασμού.

Πάντα πρώτο στην ενημέρωση το “aparaskevi-images.gr

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.